Η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #metoo προκάλεσε σάλο και ο αθλητής βρήκε το βράδυ της Πέμπτης και ζήτησε συγγνώμη. Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό» ότι μίλησε τηλεφωνικά μαζί του και σχολίασε τα όσα συνέβησαν.

«Είναι μια λανθασμένη δήλωση. Το ότι είναι λανθασμένη δήλωση το δέχτηκε και ο ίδιος ο Πετρούνιας. Και γι’ αυτό είπε ζητώ συγγνώμη από όλους τους Έλληνες», σημείωσε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας, για να σημειώσει στη συνέχεια:

«Μίλησε πολλή ώρα με τον Λευτέρη Πετρούνια πριν βγει στον Χατζηνικολάου. Και μου είπε πως το μεγάλο του λάθος ήταν πως επειδή χθες η Μιλλούση έβλεπε την εκπομπή μας, όταν είπα να καλέσουμε τον Λευτέρη να βγει στον αέρα, έπρεπε εκείνη την ώρα να βγει και να πει συγγνώμη και ότι εννοούσε κάτι άλλο.

Αν έβγαινε εκείνη την ώρα δε θα υπήρχε αυτή η κατακραυγή. Θα ήταν μικρότερη.

Για να μην κρεμάμε ανθρώπους. Δε μου αρέσει. Και εγώ το έχω υποστεί. Όταν κάνεις μια μα…α δεν είσαι έτοιμος εκείνη την ώρα, μέσα σε ένα λεπτό να πεις παιδιά ζητώ συγγνώμη. Θέλει μέσα σου να καταλάβεις, γιατί βάλλεσαι από παντού. Το παιδί κατάλαβε ότι είπε βλακεία και το διόρθωσε το βράδυ. Είναι ξεκάθαρο».

Λευτέρης Πετρούνιας: Οι δηλώσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις και η συγγνώμη

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας, προκαλώντας σάλο και οργισμένες αντιδράσεις.

Παρά την αναδιατύπωση στην οποία προχώρησε στα social media, ο κορυφαίος αθλητής μίλησε τελικά το βράδυ στον ΑΝΤ και ζήτησε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες. «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου», τόνισε, μεταξύ άλλων.