Με το συνολικό ποσό των 400.000 ευρώ ενισχύει η ΕΡΤ το πρόγραμμα «Microfilm 2022», στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για το 1,5%, βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Λόγω του μεγάλου αριθμού αξιόλογων υποψηφιοτήτων, οι οποίες ανήλθαν συνολικά στις 350, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την αύξηση των εγκεκριμένων σεναρίων από 15 σε 20, καθώς και την αύξηση της χρηματοδότησής του από το αρχικώς εγκριθέν ποσό των 300.000 ευρώ στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Η ΕΡΤ στηρίζει διαχρονικά τον ελληνικό κινηματογράφο και το μικροφίλμ δίνοντας βήμα, μεταξύ άλλων, και στους νέους σκηνοθέτες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από ταινίες μικρού μήκους.

Οι είκοσι (20) ταινίες που εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν είναι οι ακόλουθες:

«Ηoneymoon», «Mammalia», «Λευκά Χριστούγεννα», «Γκέκας», «MJ», «Η ελληνική περιπλοκή», «Claw Machine», «Hotel Κένταυρος», «Μια πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο», «Ο σκύλος», «Hopepunk», «Φυλάττω πίστη και υπακοή», «Numb», «Παλίρροια», «Παράδοξη αϋπνία», «Βoo!», «Το τεστ», «Το καλοκαίρι που παρατήρησα για πρώτη φορά τον ήλιο να δύει», «Ο κλέφτης», «2 Σεπτεμβρίου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.