Η τηλεόραση είναι μια άκρως ανταγωνιστική βιομηχανία, με το μέλλον πολλών εκπομπών και τηλεοπτικών προγραμμάτων να βασίζεται, κυρίως, στην απήχηση που έχουν στο κοινό. Είναι σχετικά σπάνιο μια σειρά ή κάποιο τηλεοπτικό σόου να καταφέρει να επιβιώσει με την ίδια επιτυχία μετά από αλλαγές, τόσο στη σκαλέτα της εκπομπής ή το πρωταγωνιστικό καστ, όσο και αλλαγές που αφορούν άλλους παράγοντες όπως πολιτισμικές αλλαγές, οικονομικές, διαταραχές στο τοπίο των μέσων ή ακόμη και μια πανδημία, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα που βιώνει όλος ο κόσμος.

Ποια είναι όμως η μακροβιότερη εκπομπή στην ιστορία της τηλεόρασης;

Από θρυλικές σαπουνόπερες που έχουν κρατήσει συντροφιά και μεγαλώσει γενιές και γενιές όπως για παράδειγμα το «Τόλμη και Γοητεία» (34 χρόνια), μέχρι κωμικές σειρές ή τοκ σόου που προβάλλονται αργά τη νύχτα, η αμερικανική τηλεόραση βρίθει παραγωγών, που μάλιστα προβάλλονται και από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν διανύσει αρκετά… χιλιόμετρα στην τηλεοπτική βιομηχανία.

Τον τίτλο της μακροβιότερης εκπομπής, φυσικά, σύμφωνα με το mentalfloss.com, κερδίζει ένα αμερικάνικο τηλεοπτικό σόου, αρκετά δημοφιλές και φυσικά εξαιρετικά επιτυχημένο. Αν και βρίσκεται στον αέρα για περίπου επτά συνεχόμενες δεκαετίες, με διαφορετικούς, ωστόσο, οικοδεσπότες, το «The Tonight Show», ένα τοκ σόου που προβάλλεται αργά τη νύχτα, έχει δώσει έμπνευση ανά τον κόσμο, για παρόμοιες παραγωγές. Με σημερινό παρουσιαστή τον Τζίμι Φάλον, από τα ηνία του σόου έχουν περάσει ακόμη πέντε κωμικοί μέχρι σήμερα -Στιβ Άλεν, Τζακ Πάαρ, Τζόνι Κάρσον, Τζέι Λένο, Κόναν Ο΄Μπράιαν.

Το «The Tonight Show», ως τηλεοπτική εκπομπή ακολουθεί και το θρυλικό σόου με stand up comedy «Saturday Night Live», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1975 και έκτοτε έχει αναδείξει πολλά τηλεοπτικά αστέρια όπως η Έλεν Ντε Τζενέρις.

Από την άλλη η πιο μακροχρόνια animated κωμωδία είναι η «The Simpsons», η οποία προβάλλεται για 32 συνεχόμενα χρόνια από το 1989 όποτε πρωτοεμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες του κοινού. Η πρώτη τριάδα, ωστόσο, μετά το «The Tonight Show» συμπληρώνεται με τις τηλεοπτικές σειρές «Coronation Street» με 61 χρόνια προβολής και «General Hospital» με 58 χρόνια παρουσίας στην τηλεόραση.