Μετά τα βουνά, οι παίκτες του MasterChef 5, το βράδυ της Τρίτης, βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχτηκαν τους 7 καλύτερους μάγειρες του MasterChef 5 σε ένα μαγευτικό σημείο δίπλα στο κύμα.

Εκεί τους ενημέρωσαν πως η δοκιμασία που τους περιμένει έχει θέμα τις «4 εποχές».

«Φθινόπωρο, ελιά και τρύγος. Χειμώνας, σούπα. ‘Ανοιξη, Πάσχα και καλοκαίρι, παγωτό. Σήμερα, οι προσπάθειές σας θα βαθμολογηθούν με το 50, επειδή θα έχουμε και δυο καλεσμένους. Βάλτε τα δυνατά σας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος ανακοίνωσε στους παίκτες πως θα έχουν στη διάθεσή τους 2.5 ώρες για να ετοιμάσουν νοστιμότατα και πρωτότυπα πιάτα.

Και ενώ η δοκιμασία βρισκόταν σε εξέλιξη και οι κατσαρόλες είχαν πάρει φωτιά και οι παίκτες έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, ένα σκόρδο αποτέλεσε αφορμή για τρολάρισμα και γέλια.

Ο Διονύσης Σαρακίνης, ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, ζήτησε από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη η οποία ετοίμαζε τη μαγιονέζα, να την κάνει με γεύση σκόρδο.

Το μόνο πρόβλημα ήταν πως σκόρδο δεν είχαν πάρει ποτέ οι παίκτες και έτσι η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής έβαλε τα λόγια ενώ αναρωτιόταν πού να το βρει το σκόρδο.

Πολλά τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες της κόκκινης ομάδας

Πολλά τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες της κόκκινης ομάδας του MasterChef 5 κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας με θέα θάλασσα το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Διονύσης Σαρακίνης «έστηνε» το πιάτο του, ο Ιωάννης Αυλωνίτης είχε μια άτυχη στιγμή που του προκάλεσε άγχος και εκνευρισμό.

Ο παίκτης σήκωσε το δοχείο του mixer το οποίο όμως είχε «κολλήσει» πάνω στον πάγκο με αποτέλεσμα ο Ιωάννης να κάνει μια απότομη κίνηση και να χυθεί σχεδόν όλη η σούπα η οποία προοριζόταν για το πιάτο το οποίο θα έστηνε σε λίγη ώρα.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης αγχώθηκε και ζήτησε από τον αρχηγό της κόκκινης ομάδας Διονύση Σαρακίνη να τον βοηθήσει να του δώσει λύσεις ο οποίος όμως δεν έδειξε να αγχώνεται και συνέχισε να ασχολείται με το στήσιμο του δικού του πιάτου.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη τότε ζήτησε από τον αρχηγό να βοηθήσει τον συμπαίκτη τους αλλά και πάλι ο Διονύσης δεν αγχώθηκε με αποτέλεσμα ο Ιωάννης Αυλωνίτης να εκνευριστεί ακόμα περισσότερο με το φίλο του.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε τους πάντες να «κλάψουν» από τα γέλια

Οι επτά καλύτεροι του φετινού MasterChef βρέθηκαν δίπλα στη θάλασσα και κλήθηκαν να παρασκευάσουν πιάτα με έμπνευση από τις 4 εποχές.

Στο τέλος της δοκιμασίας οι τρεις chef κριτές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα μενού, τα οποία ετοίμασαν οι δυο ομάδες κατά την ομαδική δοκιμασία.

Στο πλευρό των κριτών βρέθηκαν δυο καλεσμένοι ο Executive Chef του «Four Seasons Astir Palace», Bertrand Valegeas και ο Head Chef του εστιατορίου «Pelagos», Luca Piscazzi.

Την ώρα που η Μαρίνα Ντεμολλάι, ως αρχηγός της μπλε ομάδας, εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές και στους καλεσμένους και παρουσίασε τα πιάτα που έφτιαξε η ομάδα της, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατάφερε να κάνει τους πάντες να «κλάψουν» από τα γέλια.

«Ποιος έστησε το πιάτο;» ρώτησε τη Μαρίνα Ντεμολλάι και εκείνη αποκρίθηκε ότι το έστησε εκείνη μαζί με τον Τζιοβάνι. «Είναι σαν τον Μπάρνεϊ» της απάντησε ο κριτές και όλοι έβαλαν τα γέλια.