Μετά την αποχώρηση της Μαρίας Λαζαρίδου, οι έντεκα καλύτεροι παίκτες του φετινού MasterChef μπήκαν ξανά στην κουζίνα το βράδυ της Τετάρτης και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.

Οι φιλόδοξοι μάγειρες αντίκρισαν μπροστά τους τον θρυλικό τοίχο, ίσως τη πιο δημοφιλή και αγαπημένη ομαδική δοκιμασία παικτών και τηλεθεατών αφού εκτός από μαγειρικές ικανότητες απαιτεί και δυνατή φωνή.

Απορία για τον τοίχο όμως δημιουργήθηκε στους Τζιοβάνι Σκαράτζι και στον Αλέξανδρο Συνοδινό και ο λόγος ήταν πως δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσαν τους παίκτες πως θα πρέπει να χωριστούν σε δύο ομάδες και να ετοιμάσουν τρία πιάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Μέλι «έσταξε» ξανά η Μαρίνα Ντεμολλάι

Η Μαρίνα Ντεμολλάι έσταξε… μέλι για τον Διονύση Σαρακίνη λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ομαδική δοκιμασία του τοίχου.

Ο Διονύσης ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του τελευταίου Τεστ Δημιουργικότητας είχε κάποια πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων ήταν να μην πάρει μέρος στην ομαδική δοκιμασία και να περάσει αυτόματα στην τελικά δεκάδα του MasterChef.

Στην περίπτωση που επέλεγε να διαγωνιστεί, μπορούσε να γίνει αρχηγός της μιας ομάδας και να παραχωρήσει αυτό το πλεονέκτημα σε κάποιον συμπαίκτη του.

Επίσης του δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξει αρχηγούς και υπαρχηγούς διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετικά τις δυο ομάδες.

Η Μαρίνα έσπευσε να σχολιάσει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα του MasterChef 5.

«Περίεργο που ο Διονύσης έχει να διαχειριστεί όλα αυτά τα πλεονεκτήματα. Δεν ξέρω αν χωράνε τόσες πληροφορίες στο μυαλό του» είπε η Μαρίνα και έσταξε… μέλι για τον συμπαίκτη της.

Πώς διαμορφώθηκαν οι νέες ομάδες

Ο Διονύσης Σαρακίνης, επέλεξε τελικά να διαγωνιστεί και να μην ανέβει απευθείας στον εξώστη.

Ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, ο Διονύσης και επέλεξε να έχει στην ομάδα του τους εξής παίκτες: τον Ιωάννη, τον Αλέξανδρο, τον Νίκο και την Ανούς.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι  ως αρχηγός της μπλε ομάδας διάλεξε τον Παναγιώτη, τον Παύλο, τη Λία και τη Μαρίνα.

Ο Διονύσης Σαρακίνης «έσωσε» την Μαργαρίτα αλλά δεν πείστηκαν όλοι ότι είχε αγνές προθέσεις

«Θα μαγειρέψω chef» απάντησε ο Διονύσης Σαρακίνης στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ο οποίος τον ρώτησε αν θα κάνει χρήση του πλεονεκτήματος που κέρδισε στην τελευταία δοκιμασία του MasterChef.

«Θα είσαι ο αρχηγός της μιας ομάδας;» ήταν η επόμενη ερώτηση του κριτή και ο παίκτης απάντησε θετικά ενημερώνοντας πως θα είναι ο αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

«Το να ανέβω στον εξώστη, έχω δηλώσει ότι δεν με τιμά. Ποτέ δεν θα το έκανα και στους 4 να ήμουν και να ήθελα να πάω στους 3 θα μαγείρευα. Γι’αυτό ήρθαμε. Για να μαγειρέψουμε. Όποιος φοβάται πάει στον εξώστη» δήλωσε ο φιλόδοξος μάγειρας στην κάμερα της παραγωγής.

«Μπράβο στον Διονύση που αποφάσισε και να μαγειρέψει και να γίνει αρχηγός και φυσικά να πάρει το κόκκινο χρώμα» δήλωσε ενθουσιασμένη η Ανούς στην κάμερα με την σειρά της.

«Μαγειρεύει τελικά, αρχηγός της κόκκινης ομάδας. Μέχρι στιγμής βαδίζουμε κατά πλάνο» σχολίασε ο Ιωάννης Αυλωνίτης.

Ο Διονύσης Σαρακίνης είχε το πλεονέκτημα να στείλει κάποιον συμπαίκτη του στον εξώστη ώστε να τον βγάλει από τη θέση να μαγειρέψει.

Ο υποψήφιος μάγειρας έστειλε την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και άμεσα πέρασε στους 10 καλύτερους παίκτες του MasterChef.

«Μαχαιριά στην καρδιά. Σκέφτομαι ότι θα περνούσαμε πάρα πολύ ωραία με τα παιδιά σήμερα που θα μαγειρεύαμε σε αυτή τη δοκιμασία» ήταν η πρώτη αντίδραση της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και πρόσθεσε: «Με αγαπάει πιο πολύ και από την Ανούς τελικά, μπράβο. Δεν πιστεύω ότι το έκανε γιατί με αγαπάει. Ξέρει πολύ καλά ότι θέλω να μαγειρεύω στο παιχνίδι. Ειδικά στις ομαδικές. Είχε ακούσει κιόλας περίμενα πως και πως τον Τοίχο. Το είπε σαν δικαιολογία ότι με αγαπάει πολύ και με θέλει στους 10».

Σύμφωνος με την απόφαση του Διονύση να στείλει την Μαργαρίτα στον εξώστη δήλωσε ο Ιωάννης Αυλωνίτης τονίζοντας πως η παίκτρια αξίζει να είναι στους 10 καλύτερους αλλά και γιατί η Μπλε Ομάδα έχασε έναν πολύ δυνατό παίκτη που θα κόστιζε στην απαιτητική δοκιμασία του τοίχου.

«Δεν είχε την ανάγκη του Διονύση για να φτάσει στους 10 η Μαργαρίτα» σχολίασε ο Παναγιώτης Τζαμαλής.

Ο Σαρακίνης έστειλε την Μαργαρίτα στους 10 και το twitter άρχισε το κράξιμο

Ο Διονύσης Σαρακίνης δεν έκανε χρήση του πλεονεκτήματος που είχε κερδίσει στην τελευταία δοκιμασία του MasterChef και αποφάσισε να μαγειρέψει και να βρεθεί και εκείνος αντιμέτωπος με τη δοκιμασία του Τοίχου.

Ο φιλόδοξος μάγειρας, είχε τη δυνατότητα να «σώσει» έναν συμπαίκτη του και να τον στείλει στον εξώστη αφού δεν ανέβηκε εκείνος και έτσι επέλεξε την Μαργαρίτα Νικολαΐδη γιατί όπως είπε της αξίζει να περάσει απευθείας στους 10 καλύτερους του MasterChef.

Οι χρήστες του twitter δεν πείστηκαν από τις καλές προθέσεις του Διονύση Σαρακίνη και άρχισαν το κράξιμο αμέσως…