Η καινούργια σειρά του HBO MAX με τίτλο Mare of Easttown, είναι το νέο αστυνομικό διαμαντάκι που χρειάζεστε, εάν είστε λάτρεις τους είδους.

Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά και μία εξαιρετική Kate Winslet, η οποία ξεχωρίζει με την ερμηνεία της από το πρώτο επεισόδιο της μίνι-σειράς, είναι λίγα από τα πράγματα που θα δείτε στο 1ο επεισόδιο.

Η σειρά επικεντρώνεται στην μικρή πόλη του Easttown, όπου η Mare Sheehan (Kate Winslet), είναι μία ντέντεκτιβ που προσπαθεί να κρατήσει τους κατοίκους της πόλης μακριά από φασαρίες. Από πολύ νωρίς βλέπουμε πως η Mare είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι σπεύδουν να ζητήσουν την βοήθεια της όταν προκύπτει ένα πρόβλημα. Το πρώτο επεισόδιο νομίζω κάνει εξαιρετική δουλειά με τους χαρακτήρες καθώς μας δίνει της ευκαιρία να τους γνωρίσουμε σε βάθος.

Για παράδειγμα στην περίπτωση της Mare βλέπουμε πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στην προσωπική της ζωή, η οποία είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά και την επαγγελματική καθώς μία ανεξιχνίαστη υπόθεση ενός κοριτσιού που εξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Η άλλη ιστορία που βλέπουμε στην πρεμιέρα της σειράς, είναι της Erin (Cailee Spaeny), μίας έφηβης μαμάς, η οποία νιώθει παγιδευμένη σε μία ζωή που θα λέγαμε πως καμία έφηβη δεν αξίζει: ένας βίαιος πατέρας, η φροντίδα ενός μωρού, η αδιαφορία του πρώην της αλλά και μία τρελή, ζηλιάρα φιλενάδα του, είναι πολλά για κάποιον σε τόσο νεαρή ηλικία να αντέξει. Η ιστορία της Erin αλλά και της Mare μας δείχνουν ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν βρίσκεσαι παγιδευμένη σε καταστάσεις που είναι δύσκολες να αντιμετωπίσεις.

Αρκετά ενδιαφέρον έχει και ο χαρακτήρας του Guy Pierce, Richard, ένας ξένος που μετακομίζει στην μικρή πόλη και φαίνεται πως εντυπωσιάζεται από την Mare, η οποία προσπαθεί να τον απομακρύνει παρά την επιμονή του. Έχουμε κάθε λόγο θα έλεγα να υποπτευόμαστε τα κίνητρα του, καθώς είναι περιορισμένα τα πράγματα τα οποία γνωρίζουν οι κάτοικοι για αυτόν ως νέος κάτοικος της περιοχής. Εάν έχετε δει πολλές αστυνομικές σειρές, θα καταλάβετε τι εννοώ όταν δείτε το επεισόδιο.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα του Mare of Easttown είναι ιδανική, καθώς μας επιτρέπει να γνωρίσουμε αρκετά καλά τους χαρακτήρες και να επενδύσουμε συναισθηματικά σε αυτούς πριν την «καταιγίδα», η οποία έρχεται ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου και θέτει τα θεμέλια για την συνέχεια της σειράς.

Η σκηνοθεσία του Craig Zobel, ο οποίος έχει δουλέψει σε σειρές όπως το The Leftovers, Westworld και American Gods, συμβάλλει επίσης στην επιτυχία του 1ο επεισοδίου. Το Mare of Easttown μας ξεκαθαρίζει από το πρώτο μόλις επεισόδιο, πως η συνέχεια δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους χαρακτήρες. Στον απόηχο ενός φρικτού συμβάντος, οι ζωές των κατοίκων μίας μικρής πόλης θα αλλάξουν για πάντα και σκοτεινά μυστικά, τα οποία κρύβουν, ετοιμάζονται να βγουν στην επιφάνεια.