Η πρώτη μέρα αποχώρησης, μετά τις επιστροφές των παικτών στο MasterChef 5, ήρθε πολύ γρήγορα. Κάποιος ή κάποια όμως, θριάμβευσε στο Τεστ Δημιουργικότητας και κέρδισε την Κάρτα Ασυλίας και τα πλεονεκτήματα, που παρέχει το βράδυ της Τρίτης.

Από την άλλη οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση, «έχασαν» το χαμόγελο τους καθώς κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πιάτο του chef Νίκου Παπαστεργίου.

Γαστρονομία υψηλού επιπέδου και μόνο, ήταν το ζητούμενο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι.

Άλλη μια αποχώρηση πραγματοποιήθηκε και η μέρα έκλεισε με μία ακόμα μαύρη ποδιά να μένει πάνω στον πάγκο της κουζίνας του MasterChef 5.

Η χρήση της κάρτας ασυλίας προκάλεσε ανατροπές

Ένα ακόμα τεστ δημιουργικότητας έφτασε στο τέλος του και οι υποψήφιοι μάγειρες του MasterChef βρέθηκαν απέναντι από τους κριτές για να μάθουν ποια πιάτα τους ενθουσίασαν και ποια τους απογοήτευσαν.

Τα καλύτερα πιάτα ήταν αυτά του Διονύση Σαρακίνη και του Νίκου Σκορδάκη. Οι δυο φιλόδοξοι μάγειρες του MasterChef πήγαν μπροστά στους κριτές και αφού τους συνεχάρησαν για την προσπάθειά τους, είπαν πως το καλύτερο πιάτο ανάμεσα σε αυτά τα δύο ήταν του Διονύση.

Τα πιάτα των παικτών με τις περισσότερες αστοχίες ήταν του Αλέξανδρου Συνοδινού, της Μαρίας Λαζαρίδου, αλλά και της Ανούς Χεριμιάν.

Μόλις τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν οι περισσότεροι παίκτες θεώρησαν σίγουρο πως ο Διονύσης Σαρακίνης θα σώσει την Ανούς καθώς οι δυο τους έχουν έρθει κοντά μέσα στο σπίτι του MasterChef.

Η Ανούς προχώρησε σε δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής και σημείωσε πως θα ήθελε να την σώσει ο Διονύσης για να μη φύγει από το MasterChef αλλά δε θα αναπαυτεί σε καμία περίπτωση.

Η χρήση της κάρτας ασυλίας έφερε την ανατροπή

Ο Διονύσης Σαρακίνης ρωτήθηκε από τους κριτές του MasterChef αν θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας που είχε στα χέρια του και εκείνος απάντησε θετικά.

Ο παίκτης έκανε χρήση και έσωσε την Ανούς η οποία ανέβηκε στον εξώστη ασφαλής και τη θέση της πήρε ο αμέσως επόμενος παίκτης που είχε την χειρότερη προσπάθεια.

Και αυτός ήταν ο Παύλος Χάππιλος ο οποίος δήλωσε στους κριτές πως την περίμενε αυτήν την εξέλιξη.

Έτσι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση οι οποίοι κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο του καλεσμένου στο MasterChef ήταν οι: Αλέξανδρου Συνοδινού, της Μαρίας Λαζαρίδου και Παύλος Χάππιλος.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης έκανε χιούμορ για τις «κακές πεθερές» και το twitter «πάγωσε»

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης μπήκε ξανά στο MasterChef και οι χρήστες του twitter παρατήρησαν πως ο παίκτης είναι ελαφρώς αλλαγμένος και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω είναι διαφορετική.

Μάλιστα, ο Ιωάννης έκανε μέχρι και πλάκα στις συμπαίκτριες του, κάτι που δεν το είχε κάνει μέχρι την στιγμή της αποχώρησης του.

Ο ίδιος πλησίασε τη Μαρίνα Ντεμολλάι και τη Λία Μακροστεργίου και έκανε πλάκα με τις ενδυματολογικές τους επιλογές αφού της χαρακτήρισε «κακές πεθερές» και «κοράκια» επειδή ήταν και οι δυο ντυμένες με μαύρα ρούχα.

Η Μαρίνα Ντεμολλάι από την άλλη του απάντησε αμέσως ότι συνήθως ό,τι απεύχεσαι σου συμβαίνει και ο Ιωάννης Αυλωνίτης έσπευσε να φτύσει τον κόρφο του.

Οι χρήστες του twitter που παρακολουθούν τα πάντα δεν φάνηκαν να γελάνε με το αστείο του Ιωάννη Αυλωνίτη.

Αποχώρησε η Μαρία Λαζαρίδου με κλάματα

Η πρώτη αποχώρηση στο MasterChef 5 μετά την επιστροφή των παικτών και τη δημιουργία της τελικής δωδεκάδας, είναι πλέον γεγονός.

Στην δοκιμασία οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση, ο Παύλος, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, έπρεπε να αντιγράψουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πιάτο του chef Νίκου Παπαστεργίου. Γαστρονομία υψηλού επιπέδου και μόνο, ήταν το ζητούμενο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση τους στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό μαγειρικό διαγωνισμό. Tελικά τη χαμηλότερη βαθμολογία είχε η Μαρία, η οποία και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια!

«Δε θέλω να φύγω και δεν μπορώ να το πιστέψω! Μου λείπουν ήδη τα πάντα από το MasterChef! Έμαθα πάρα πολλά πράγματα μαγειρικά. Όλα τα κρατάω για το μέλλον! Θα μου λείψει περισσότερο η Μαργαρίτα και θα ήθελα να φτάσει στον τελικό» είπε η Μαρία στους κριτές.