Παίκτες οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το MasterChef 5 διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία στο διαγωνισμό. Η δεύτερη φάση της δοκιμασίας ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και η Ανούς Χεριμιάν ξαφνιάστηκε καθώς από αλλού το περίμενε και από αλλού της ήρθε.

Ο Αντώνης Μητρόπουλος κλήθηκε να επιλέξει με ποιον θα κοντραριστεί μαγειρικά. Ο υποψήφιος μάγειρας δεν ήθελε να επιλέξει ούτε τον Παύλο, ούτε τον Τζιοβάνι και έτσι επέλεξε την Ανούς.

Ο Αντώνης δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι το κάνει για να της ανταποδώσει μια παλιότερη μαγειρική μάχη που είχαν φτιάχνοντας γλυκό.

Η επιλογή αυτή εξέπληξε την Ανούς: «Το περίμενα από τον Κωνσταντίνο μου ήρθε από τον Αντώνη… δεν πειράζει, όλα καλά!», με τον Διονύση να δυσανασχετεί με αυτή την απόφαση του πρώην φίλου του. 

Ανούς και Αντώνης ανέβηκαν στον εξώστη και η παίκτρια ενημέρωσε τον «φίλο» της πως έχει ψύξη και εκείνος τόνισε πως ξενέρωσε που δεν του το είπε νωρίτερα.

«Από τον Αντώνη δεν το περίμενα… Κάποια στιγμή του έδωσα τα respect μου και τώρα τα παίρνω πίσω γιατί μέχρι τώρα μαγείρευε με άντρες, θεωρώντας ότι είναι πιο ίσο. Όταν ο Κωστής επέλεξε τη Νικολέτα το σχολίασε, άρα εσύ τις ακριβώς κάνεις τώρα;», είπε η Ανούς Χεριμιάν στην κάμερα της παραγωγής.