Η κόκκινη ομάδα του MasterChef ήταν αυτή που ηττήθηκε καθώς τα πιάτα τα οποία παρουσίασε στους κριτές συγκέντρωσαν την χαμηλότερη βαθμολογία και τα περισσότερα αρνητικά σχόλια.

Η ομαδική δοκιμασία αποδείχθηκε φιάσκο για την κόκκινη ομάδα η οποία τελικά ηττήθηκε.

Οι παίκτες της κόκκινης ομάδας, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τους κριτές του MasterChef δεν έκρυψαν την στεναχώρια αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός.

Τα «βέλη» των παικτών δέχθηκε ο αρχηγός της κόκκινης ομάδας ενώ όταν εκείνος αποφάσισε να κρατήσει την ασυλία για τον εαυτό του, τους εκνεύρισε ακόμα περισσότερο.

«Μαγειρικά τον πρώτο λόγο μες στην κουζίνα τον είχε ο Αντώνης. Κόμπλεξ, έπαρση δεν ξέρω πως το είχε ο αρχηγός στο μυαλό του“ σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος για τον Ιωάννη, ο οποίος και παραδέχθηκε πως θα άλλαζε τους υπαρχηγούς του εάν είχε αυτή τη δυνατότητα. “Δεν πιστεύω στο ότι ο αρχηγός φταίει πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αρχηγός είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αυτός δεν είδε, δεν άκουσε, δεν δοκίμασε” ανέφερε ο Παύλος.

Η Μαρίνα, από την πλευρά της, απόρησε με την απόφαση αυτή του αρχηγού Ιωάννη και αναρωτήθηκε κάνοντας τις δηλώσεις της στην κάμερα της παραγωγής: «Ποια παιδιά είπε ο Ιωάννης πως δεν είχαν αντίληψη; Τα παιδιά που γύρισαν και του έδωσαν λύση; Αυτοί δεν έχουν αντίληψη;».

«Με αυτό το ύφος που έχει, ότι θέλει να είναι ασφαλής και για αυτό κρατά την ασυλία για την πάρτη του, δεν κάνει… Δεν θα νικήσει και δεν θα πάει και πουθενά κιόλας! Το υπογράφω» ξέσπασε ο Πάνος στην κάμερα του MasterChef. “Δεν έχει τα αρχ@δι@ να κάτσει να μαγειρέψει και να δει στα μάτια τους αντιπάλους του» είπε ο Πάνος σε έντονο ύφος και χαρακτήρισε τον Ιωάννη «κότα».