Το Black Mirror είναι μια μοναδική σειρά, με το κάθε επεισόδιο της να είναι τελείως διαφορετικό και συνάμα τελείως ίδιο.

Από τα 22 που έχουν προβληθεί συνολικά, το lordoftheseries.gr συγκέντρωσε επτά από αυτά, τα οποία είναι και τα καλύτερα, και σας τα αναλύει παρακάτω:

The Entire History of You

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βλέπει και να ζει σε επανάληψη στιγμές του παρελθόντος του. Αυτό δεν βοηθάει και πολύ το ζευγάρι των Liam και Ffion (Toby Kebbell-Jodie Whittaker), μιας και ο πρώτος υποψιάζεται πως η σύζυγος του τον απάτησε, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις μνήμες της!

Μετά το επεισόδιο αυτό ευγνωμονείς και παράλληλα «ξενερώνεις» για την ύπαρξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Αυτή όμως, στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αποτελεί ένα εργαλείο επιβεβαίωσης των αμφιβολιών του πρωταγωνιστή, που τουλάχιστον μαθαίνει την αλήθεια. Αξέχαστο!

Be Right Back

Μετά από τον θάνατο του Ash (Domhnall Gleeson), η κοπέλα του, Martha (Hayley Atwell) δέχεται να εφαρμόσει μια ριζοσπαστική υπηρεσία, που με βάση τα δεδομένα του από τα social media και με ένα πρακτικά ανθρώπινο σώμα, καθίσταται εφικτή η «επιστροφή» του Ash. Όμως αυτός ο Ash δεν είναι ούτε στο 100% ο πραγματικός Ash που ήξερε και ζούσε η Martha, και έτσι η «επιστροφή» αυτή ήταν και…καταστροφή!

Ένα επεισόδιο που σε θλίβει, σου δίνει ένα λόγο για να χαμογελάσεις αλλά γρήγορα στο παίρνει πίσω. Ένα τρανό παράδειγμα πως στη ζωή, όσο δύσκολες να είναι οι απώλειες, πρέπει να προχωράμε μπροστά!

White Bear

Μια γυναίκα (Lenora Crichlow) ξυπνάει μέσα σε ένα σπίτι, δίχως μνήμες ή μάλλον με ελάχιστα ψήγματα μνήμων να «πηγαινοέρχονται» στο μυαλό της. Σιγά-σιγά, όσο γυρνάει στη γειτονία, ανακαλύπτει πως είναι κάποιου είδους «έκθεμα», με το οποίο ασχολούνται οι πάντες, τραβώντας τη βίντεο και βγάζοντας της φωτογραφίες. Όπως αποκαλύπτεται, η γυναίκα αυτή ζει καθημερινά την ίδια μέρα, ως ένα είδος τιμωρίας για τη δολοφονία ενός κοριτσιού!

Ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα της ωμότητας των κοινωνικών δικτύων και της εξαχρείωσης που προκαλούν σε αρκετούς χρήστες. Αν μη τι άλλο ξεχωριστό και αξέχαστο επεισόδιο.

Nosedive

Σε μια κοινωνία που οι πάντες έχουν τη δική τους προσωπική βαθμολογία (με άριστα το 5) και κρίνουν τους συνανθρώπους τους ανάλογα με την εντύπωση τους έκαναν, βαθμολογώντας τους αρνητικά ή θετικά, η Lacie (Bryce Dallas Howard) πασχίζει να μεγαλώσει το μέσο όρο της. Μια πρόσκληση στο γάμο μιας «φίλης» της, η οποία έχει πολύ υψηλή βαθμολογία και ανήκει στην «αφρόκρεμα» της κοινωνίας, ανοίγει μια συμφέρουσα προοπτική για εκείνη ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογία της, όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε!

Από τα πιο φρικιαστικά-κυριολεκτικά-επεισόδια της σειράς. Εκεί που οι αρνητικές αντιδράσεις κάτω από μια δημοσίευση στα social media μετατρέπεται σε ένα «1» ή «2» ή και «0», που ρίχνει τη βαθμολογία του ανθρώπου και παράλληλα του “ρίχνει” τη ψυχολογία. Τρομαχτικά αξιόλογο!

San Junipero

Όταν δύο νεαρές γυναίκες, η Yorkie (Mackenzie Davies) και η Kelly (Gugu Mbatha-Raw) έρχονται σε μία ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη, το San Junipero, τα πράγματα γίνονται αρκετά περίπλοκα για αυτές. Όπως αποκαλύπτεται στην πορεία του επεισοδίου, το μέρος αυτός είναι ουσιαστικά μια προσομοίωση του Παραδείσου, όπου αποθανόντες και μελλοθάνατοι πηγαίνουν για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Οι όποιες αμφιβολίες της ηλικιωμένης Kelly για το αν πρέπει να πεθάνει στο San Junipero «αποκρούονται» από τον έρωτα της με τη Yorkie και έτσι οι δύο τους περνάνε στην αιωνιότητα σε αυτό το παραδεισένιο τόπο.

Ένα συγκινητικό επεισόδιο, που φέρνει τη νοσταλγία των 80’s, θίγει θέματα ομοφυλοφιλίας και δείχνει πως ο Παράδεισος δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι άνθρωποι που αγαπάς και επιλέγεις να ζεις μαζί τους!

Hang the DJ

Σε μια κοινωνία που οι σχέσεις των ανθρώπων και ο χρόνος που αυτές θα διαρκέσουν ρυθμίζονται από μία εφαρμογή, ένα ζευγάρι που έρχεται κοντά για λίγες ώρες, η Amy και ο Frank (Georgina Campbell-Joe Cole) αποφασίζουν να πάνε ενάντια στο «κατεστημένο», κάτι που τους οδηγεί σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Ανατριχιαστικό, όπως πάντα, και τρομαχτικό και για το απίθανο έστω (ή και όχι) ενδεχόμενο οι ανθρώπινες σχέσεις να ρυθμίζονται μελλοντικά από μία ανώτερη τεχνολογική οντότητα. Πρόκειται όμως για ένα από τα ελάχιστα επεισόδια με ευχάριστο τέλος!

Striking Vipers

Δύο κολλητοί φίλοι από το κολλέγιο, ο Danny και ο Karl (Anthony Mackie-Yahya Abdul-Mateen II), έχουν «ψιλοχαθεί» και με αφορμή τα γενέθλια του Danny έρχονται ξανά κοντά. Το δώρο του Karl για το φίλο του είναι ένα βιντεοπαιχνίδι πολεμικών τεχνών και κάτι σαν VR ως συνοδευτικό. Το παιχνίδι αυτό και ο τρόπος που το παίζουν, όντες ουσιαστικά «μέσα» στα ίδιο το παιχνίδι, τους δημιουργεί συναισθήματα που ποτέ δεν περίμεναν να έχουν!

Σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό για το πως ένα βιντεοπαιχνίδι, που αγγίζει την πραγματικότητα, φέρνει τόσο κοντά δύο κολλητούς και βγάζει στην επιφάνεια αισθήματα που δεν ήξεραν πως έκρυβαν βαθιά μέσα τους. Το συμβιβαστικό του τέλος το κατατάσσει, πέρα από τα καλύτερα επεισόδια, και σε αυτά με ευχάριστο τέλος.