Η 1η σεζόν του Snowpiercer μας είχε σίγουρα διασκεδάσει, όμως ένα «κλικ» ώστε να ήταν ακόμα καλύτερη και ποιοτικότερη, όπως είχατε διαβάσει στο review μας.

Η ελπίδα ήταν και είναι πως η 2η σεζόν θα ερχόταν να «εκτοξεύσει» τη σειρά και αν κρίνουμε από την πρεμιέρα της, αυτό κάλλιστα μπορεί να γίνει.

Για να θυμηθούμε μαζί τι είδαμε στην 1η σεζόν, ας κάνουμε μια γρήγορα αναδρομή.

Η Melanie Cavill (Jennifer Connelly) διοικεί ένα τρένο, το Snowpiercer, αναφέροντας πάντα ως «μπαμπούλα» στα μέλη του τρένου αυτό τον ξακουστό Mr. Wilford, υποτιθέμενο ηγέτη του Snowpiercer.

Όλα αυτά είναι μπούρδες ώστε να το κρατάει σε τάξη, την ώρα που αυτό είναι χωρισμένο σε κοινωνικές τάξεις, με τις υψηλότερες σε αυτήν την ιεραρχία να απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια.

Με μπροστάρη τον Andre Layton (Daveed Diggs) υποκινείται επανάσταση στο τρένο από τους Ουραγούς, την κατώτερη τάξη που ζει στα τελευταία βαγόνια, η οποία και φέρνει μια κάποια ισορροπία ανάμεσα στις τάξεις και ένα κάποιο δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτά μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο Mr. Wilford με το τρένο του και να «κολλήσει» πάνω στο Snowpiercer.

Ας πάμε τώρα στη 2η σεζόν και στην πρεμιέρα της, στην οποία θα αναφερθούμε χωρίς spoilers.

Όπως γρήγορα γίνεται αντιληπτό, ο Mr. Wilford, που με χαρά μάθαμε τους προηγούμενους μήνες πως θα τον ενσαρκώσει ο Sean Bean, ήρθε για να μείνει.

Από την αρχή οι «κάτοικοι» του Snowpiercer καταλαβαίνουν πως δεν έχουν να κάνουν με ένα φυσιολογικό τύπο. Μάλιστα, δεν αργέι να παρουσιάσει και ορισμένες… περίεργες απατήσεις που πραγματοποιούνται από τα μέλη του Snowpiercer.

Το Snowpiercer βρίσκεται κάτω από μία μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος, με τον Layton σε ηγετική θέση και μαζί με τα υπόλοιπα «μεγαλοστελέχη» επιχειρούν να επαναφέρουν την ηρεμία, η οποία είχε εξαφανιστεί και τη θέση της είχε η αναστάτωση από την ξαφνική «επίσκεψη» του άλλου τρένου.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο Snowpiercer, η Melanie δεν αργεί να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της και απ’ ότι φαίνεται, αυτή η «μονομαχία» βγάζει ισοπαλία, με αμφότερες τις πλευρές να έχουν τα ατού τους. Γίνεται φανερό πλέον, πως τα δύο τρένα θα μείνουν «κολλημένα» το ένα πάνω στο άλλο, με το μέλλον τους να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το ξεκίνημα της 2ης σεζόν είναι γεμάτο ένταση, με ικανοποιητική δράση, φυσικά με ορισμένες «χαλαρές» και μη αναμενόμενες στιγμές. Η άφιξη του νέου τρένου φέρνει και νέους χαρακτήρες και κατά συνέπεια ηθοποιούς, με εξέχοντα φυσικά τον Sean Bean, που ήδη δίνει το κάτι παραπάνω στο υποκριτικό κομμάτι σε σχέση με τη 1η σεζόν.

Η συνέχεια προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα, με τα υπόλοιπα εννιά επεισόδια να μας παρουσιάζουν την υποχρεωτική συνύπαρξη των δύο τρένων.

Δείτε το promo για το επόμενο επεισόδιο: