Η αποχώρηση της Κάτιας Ταραμπάνκο από το Survivor, λόγω της επιδείνωσης που υπήρξε στην κατάσταση της υγείας της, έφερε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι επιβίωσης. Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως η παραγωγή αποφάσισε να ανακατευτεί η «τράπουλα» και να δημιουργηθούν δύο νέες ομάδες, με τη σύνθεσή τους να επιλέγεται από τους δύο καλύτερους παίκτες.

Έτσι, στη διαδικασία επιλογής μπήκαν ο Γιώργος Κοψιδάς που σε 28 ματς με την κόκκινη ομάδα είχε 17 νίκες και 11 ήττες και ο Τζειμς Καφετζής με την μπλε, ο οποίος σε 21 αγώνες είχε 18 νίκες και 3 ήττες.

Στους «Κόκκινους» θα συνεχίσουν οι Γιώργος Κόρομι, Τριαντάφυλλος, Σοφία Μαργαρίτη, Ελίζαμπεθ Ελέτσι, Ανθή Σαλαγκούδη, Γιώργος Ασημακόπουλος, Ασημίνα Ιγγλέζου, Περικλής Κονδυλάτος, Κώστας Παπαδόπουλος, με αρχηγό τον Γιώργο Κοψιδά.

Οι «Μπλε» θα απαρτίζονται από τους Αλέξη Παππά, Νίκο Μπάρτζη, Μαριαλένα Ρουμελιώτη, Ελευθερία Ελευθερίου, Πάνο Καλίδη, Κρις Σταμούλη, Έλενα Μαριπόζα, Άννα Μαρία Βέλλη και τον αρχηγό τους, Τζειμς Καφετζή.

Στη συνέχεια ακολούθησε και… μάχη. Το πρώτο αγώνισμα με τις νέες συνθέσεις αφορούσε την ασυλία. Πριν μπουν στον στίβο οι παίκτες, είδαν να τους μιλάει ο Ατζούν Ιλατζάλι και να τους πληροφορεί για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Οι «Μπλε» κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 10-4, με τους «κόκκινους» να μπαίνουν σε διαδικασία ψηφοφορίας παίκτη για αποχώρηση. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Ανθή Σαλαγκούδη με 7 έναντι 2 του Γιώργου Κοψιδά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλέστερος παίκτης της ομάδας, έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, θα υποδείξει ακόμα έναν υποψήφιο προς αποχώρηση στο Συμβούλιο του Νησιού, που θα προβληθεί την Τετάρτη.