Μια από τις σειρές που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές μικρών τηλεθεατών και έχει αποτυπωθεί στο μυαλό, επιστρέφει στην ΕΡΤ, 25 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή.

Ο λόγος για το «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος». Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ιστορική σειρά έρχεται ξανά στην ΕΡΤ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2.

Η σειρά θα μεταδίδεται σε νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, αλλά στην ίδια ανυπέρβλητη ηχογράφηση με τις αξέχαστες φωνές του Μηνά Χατζησάββα, του Σοφοκλή Πέππα, του Βασίλη Καΐλα, της Ανέττας Παπαθανασίου και άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Και μέσα σε όλα αυτά η ζωή…

Από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους λεμφαδένες μέχρι το δέρμα και τα οστά, κάθε επεισόδιο περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και πώς επηρεάζεται αυτό από το περιβάλλον.

Ο Μαέστρο, ο εγκέφαλος, δίνει τις εντολές, οι ορμόνες τις μεταφέρουν, τα ένζυμα χτίζουν και προστατεύουν, οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για μάχη και «οι κακοί», οι ιοί και μικρόβια, παραμονεύουν συνεχώς.

Γνωρίστε στα παιδιά σας το σώμα αλλά και το πώς μεγαλώσατε εσείς. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.