Στην πρώτη της τηλεοπτική χρονιά, η εκπομπή του Alpha «360°», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις, εξασφάλισε αποκλειστικές συνεντεύξεις, ερεύνησε σε βάθος κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, ανέδειξε θέματα που προκάλεσαν συζητήσεις και αντιδράσεις, με στόχο πάντα τη σφαιρική θεώρηση των γεγονότων.

Η εκπομπή ξεκίνησε δυναμικά την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν έβαλε στο μικροσκόπιο της έρευνάς της πολλά θέματα καταγράφοντας τις διαφορετικές παραμέτρους, τις φανερές αλλά και τις κρυφές πλευρές τους.

Σε συνεργασία με διεθνή μέσα, αποκάλυψε μαζικές υποκλοπές δεδομένων, ενώ μέσα από την έρευνά της ανέδειξε τις γκρίζες ζώνες στα βουλευτικά προνόμια. Ακόμα, οι «360ο» ασχολήθηκαν με την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο, την υπόθεση της μικρής Μαρίας και του παράνομου εμπορίου παιδιών, ανέδειξαν ιστορίες προσώπων που κατάφεραν να είναι αυτάρκεις μέσα στην κρίση, συνομίλησαν με τους ανθρώπους που μετέτρεψαν αναξιοποίητα ελληνικά προϊόντα σε «χρυσάφι», «έζησαν» με οικογένειες χωρίς ρεύμα, παρουσίασαν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εντόπισαν νοικοκυριά που έκαιγαν επικίνδυνα υλικά για να ζεσταθούν και έμαθαν τα μυστικά καινοτόμων επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν στην τεχνολογία και πέτυχαν.

Επίσης, οι «360ο» μπήκαν στο γκέτο της Αθήνας, ανέδειξαν τα προβλήματα των αποκλεισμένων νησιών του Αιγαίου, μίλησαν με νέους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια και συνάντησαν Έλληνες μετανάστες στην Τουρκία, ενώ σε μία επετειακή εκπομπή παρουσίασαν την ιστορία του 1821 που δεν διδαχθήκαμε. Ακόμα, γυναίκες σε «αντρικά» επαγγέλματα, νέα επικίνδυνα ναρκωτικά, Έλληνες επιχειρηματίες στα Βαλκάνια, νέοι κερδοφόροι συνεταιρισμοί στην περιφέρεια, πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τις φυλακές.

Οι «360ο» φιλοξένησαν την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Επίσης, συνεντεύξεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Φώτη Κουβέλη, τον δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη, καθώς και την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.

Ο πρώτος κύκλος της εκπομπής ολοκληρώθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου με την ιστορία μιας σύγχρονης φιλέλληνα, της αμερικανίδας ακαδημαϊκού Κάθριν Φλέμινγκ.