Στην κίνηση που είχε προαναγγείλει από το μεσημέρι προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας εξώδικα στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Παπαχρήστο καθώς και στην εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (που εκδίδει τις εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα» και κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega»).

Μέσω των εξωδίκων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να επανορθώσουν τις αναφορές στις οποίες προέβησαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναφορικά με την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας που νοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Η αποστολή του εξώδικου προς τον κ. Κουρτάκη έγινε γνωστό από τον ίδιο τον εκδότη που το ανέβασε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter. Όπως τονίζει: «Πριν από λίγο παρέλαβα εξώδικη επιστολή από τον Αλέξη Τσίπρα. Ομολογώ ότι ήταν πολύ πιο άμεσος από το χρόνο που του πήρε για να μας πει ότι νοικιάζει 500 ευρώ ένα σπίτι 140 τετραγωνικών στο εξωτικό Σούνιο».

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας αφού έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι νοικιάζει νόμιμα την εξοχική κατοικία, έγραψε συγκεκριμένα στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή.

Για τα όσα είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν. Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει.

Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020