Μυστήριο επικρατεί γύρω από την απουσία του Ανδρέα Μικρούτσικου από το live show του Open, «J2US» στη θέση του guest κριτή.

Αρχικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Στη Φωλιά των ΚουΚου» το πρωί της Δευτέρας, η είδηση πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα βρίσκεται καλεσμένος στο show του Open, είχε ανακοινωθεί μέσα από την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του σταθμού το πρωί του Σαββάτου.

«Όσοι αναζητείτε τον πέμπτο κριτή, μην ανησυχείτε, σύντομα θα είναι εδώ μαζί μας. Πότε; Θα δείτε!» ανέφερε το Σάββατο το βράδυ ο παρουσιαστής του «J2US» Νίκος Κοκλώνης ενώ ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν εμφανίστηκε τελικά.

Την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» ανακοινώθηκε πως ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε στο «J2US» καθώς προέκυψε ένα «ενδοκαναλικό θέμα», όπως το χαρακτήρισαν, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Φωλιά των ΚουΚου» μεταδόθηκε η επίσημη τοποθέτηση του ΣΚΑΪ στην οποία αναφερόταν πως ο σταθμός ουδέποτε δέχτηκε αίτημα – ως είθισται – για να εμφανιστεί ο παρουσιαστής του «Big Brother» στο Open.