Ενώ η 2η σεζόν της σειράς «The Mandalorian» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εμείς επειδή σας καταλαβαίνουμε και ξέρουμε πως θα θέλετε να δείτε κάτι αντίστοιχο, φτιάξαμε την παρακάτω λίστα.

Επιστημονική φαντασία, διάστημα, διαφθορά, έγκλημα αλλά και western είναι μερικά από τα στοιχεία που θα βρείτε στις παρακάτω προτάσεις του lordoftheseries.gr.

Firefly

5000 χρόνια στο μέλλον ένα πλήρωμα στο αεροσκάφος Serenity προσπαθεί να επιβιώσει ενώ ταξιδεύει σε άγνωστα σημεία του γαλαξία και προσπαθεί να αποφύγει κάθε είδους κακοτοπιά.

Το δημιούργημα του Joss Whedon είχε μόλις μία σεζόν με 14 επεισόδια ενώ η ταινία Serenity, αποτελεί sequel της σειράς. Πρωταγωνιστής είναι ο Nathan Fillion (Castle) ενώ η σειρά έχει βραβευθεί με Primetime Emmy για τα ειδικά της εφέ.

Ομοιότητες: Συνδυάζει στοιχεία sci-fi και space western θυμίζοντας αρκετά το «Mandalorian».

Star Wars: The Clone Wars / Rebels

Στο «Star Wars: The Clone Wars» ο γαλαξίας πλήττεται από τον Πόλεμο των Κλώνων, έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού ανδροειδών των Αυτονομιστών και της Γαλαξιακής Δημοκρατίας, στην οποία ηγούνται οι Jedis. Διαδραματίζεται ανάμεσα στο Επεισόδιο II (Attack of the Clones) και III (Revenge of the Sith).

Στο «Star Wars Rebels», μια ομάδα επαναστατών αντιστέκεται στη διαβολική Αυτοκρατορία, που κυνηγάει τους τελευταίους ιππότες Jedi. Η σειρά διαδραματίζεται ανάμεσα στο The Clone Wars και στο Επεισόδιο IV (A New Hope)

Η μεν πρώτη διαθέτει εφτά σεζόν και 133 επεισόδια ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια. Η δε δεύτερη έχει συνολικά 77 επεισόδια και τέσσερις σεζόν και και είναι ολοκληρωμένη. Και στις δύο σειρές έχει δουλέψει τόσο ο «πατέρας» του Star Wars, George Lucas, όσο και ο Dave Filoni (The Mandalorian).

Ομοιότητες: Πρόκειται για δύο σειρές που πρέπει να δείτε χθες αν σας αρέσει το «Mandalorian» και ο λόγος είναι διότι διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν.

Deadwood

Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, στη πόλη Deadwood της Βόρειας Ντακότα και τους «βουτηγμένους» στη διαφθορά και στο έγκλημα κατοίκους της.

Διαθέτει τρεις σεζόν και 36 επεισόδια ενώ η ταινία Deadwood: The Movie αποτελεί τη συνέχεια της σειράς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Timothy Olyphant (Justified) και Ian McShane (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), ο οποίος έχει κερδίσει και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.

Ομοιότητες: Μπορεί να μην διαθέτει sci-fi στοιχεία, όμως έχει όλα τα άλλα κομμάτια του western και του εγκλήματος που συναντάμε στο «Mandalorian».

Cowboy Bebop

Σε έναν φουτουριστικό κόσμο, τα μέλη του πληρώματος του διαστημόπλοιου Bebop κυνηγάνε επικηρυγμένους σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γαλαξία.

Η anime σειρά έχει ολοκληρωθεί μετά από μία σεζόν 26 επεισοδίων. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί από το Netflix και η live-action μεταφορά της σειράς στη μικρή οθόνη.

Ομοιότητες: Η σειρά συνδυάζει πολλά στοιχεία από μόνη της, όμως, παρομοίως με το The Mandalorian, είναι βίαιη, σκοτεινή και κυρίως έχει στοιχεία διαστημικού western.

The Expanse

Σε μία κοινωνία που εξερευνάει και εποικίζει το διαστημικό σύστημα, μια ομάδα από αταίριαστους μεταξύ τους ανθρώπους αποκαλύπτει μία συνωμοσία και επαναστατεί.

Η σειρά έχει 46 επεισόδια και τέσσερις σεζόν, ενώ αναμένονται η 5η και η 6η, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ιστορία. Πρωταγωνιστεί η Dominique Tipper (Fantastic Beasts and Where to Find Them) ενώ τη σειρά αναπτύσσει ο σεναριογράφος του Iron Man, Mark Fergus.

Ομοιότητες: Σειρά με sci-fi, δράση και κοινωνικοπολιτικές συνωμοσίες, ό’τι πρέπει για να καλύψει το κενό της σειράς της Disney+.