Ο ίδιος ο ελληνικός λαός αποτελεί την κυριότερη πηγή έμπνευσης για την εκπομπή «Ελληνοφρένεια», όπως λένε οι Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης σε συνέντευξή τους στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Οι επιλογές του, οι πράξεις του, η αδράνειά του, κυρίως τα τελευταία χρόνια, η απαξία του, οι ψευδαισθήσεις του. Οτιδήποτε σκέφτεται και πράττει ο ελληνικός λαός αλλά και οι πολιτικοί», εξηγούν.

«Η σάτιρα δεν μπορεί να μπει σε πλαίσια», προσθέτουν, «γι’ αυτό υπάρχει, για να μην μπαίνει όριο. Αυτό ίσχυε από παλιά, από τον Αριστοφάνη, αυτό ισχύει και σε άλλες χώρες και θα ισχύει πάντα. Αν ήταν με όρια, θα ήταν οποιαδήποτε άλλη εκπομπή, γι΄αυτό έχουμε αποφασίσει οι άνθρωποι να έχουμε τη σάτιρα για να λέγονται πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν αλλού και εκτός ορίων».

Οι συντελεστές της «Ελληνοφρένειας» τονίζουν πως αν νιώσουν πως κάπου έχουν κάνει λάθος και κάποιον έχουν θίξει, θα ζητήσουν συγγνώμη, ενώ ως την πιο δύσκολη στιγμή της εκπομπής ξεχωρίζουν τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από πρωθυπουργός. «Αυτή τη δύσκολη στιγμή τη χειριστήκαμε με βαρύ πένθος. Δεν το έχουμε ακόμα ξεπεράσει. Μετράμε τις φορές που έρχεται στη Βουλή, νομίζω είναι έξι τα τελευταία δύο χρόνια». 

Όσο για… αυτόγραφα, Καλαμούκης και Μπαρμπαγιάννης τονίζουν πως αυτόγραφα υπογράφει μόνο ο τσολιάς και μόνο σε γυναικεία στήθη…