«Σύμφωνη με τις αρχές της, με ακέραιη συμπεριφορά, με το θάρρος και την πληρότητα της γραφής της προσέφερε άοκνα στην ενημέρωση των πολιτών» σημειώνει για τη Χαρά Τζαναβάρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την απώλεια της δημοσιογράφου.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Χαρά Τζαναβάρα, άριστη επαγγελματίας τίμησε τη δημοσιογραφία με το ήθος και τη συνέπειά της.
Ακούραστη και αμερόληπτη προσέγγισε με σεβασμό και ευθύνη τα θέματα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Μεταφορών με τα οποία ασχολήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση μέσα από τις σελίδες του “Ριζοσπάστη” και της “Ελευθεροτυπίας” παλαιότερα, καθώς και της “Εφημερίδας των Συντακτών” προσφάτως.

Σύμφωνη με τις αρχές της, με ακέραιη συμπεριφορά, με το θάρρος και την πληρότητα της γραφής της προσέφερε άοκνα στην ενημέρωση των πολιτών, διότι, όπως υποστήριζε “όταν κάνεις κριτική είσαι η φωνή της κοινωνίας”.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα εξέφρασε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής: «Η Χαρά Τζαναβάρα υπήρξε ένας ταλαντούχος άνθρωπος και μία αταλάντευτη δημοσιογράφος. Συνδύαζε την εμπειρία με τη μαχητικότητα και την επιστημονική γνώση με την εργατικότητα. Τα άρθρα και τα ρεπορτάζ της θα αποτελούν πάντα μία πηγή έγκυρων πληροφοριών για κάθε πτυχή του τομέα των υποδομών και των μεταφορών στην Ελλάδα. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλειά της και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα, μιας δημοσιογράφου που κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπηρετούσε πιστά και έντιμα το επάγγελμά της», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, για τον θάνατο της διακεκριμένης δημοσιογράφου.

«Θα τη θυμόμαστε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη διεισδυτικότητα της γραφής της, για την άκοπη και άοκνη δημοσιογραφική της έρευνα. Προσωπικά θα τη θυμάμαι και για την ευγένειά της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης.