Ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, στη στήλη «Εμπιστευτικά» με τίτλο «Εισβολή», αναφέρεται σε συμπεριφορές εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων.

Ξεκινώντας από τη θέση πως «δεν αντιμετωπίζουμε μετανάστες, ούτε πρόσφυγες, ούτε λαθρομετανάστες, ούτε κατατρεγμένους, ούτε απελπισμένους αλλά μία εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία» γράφει μεταξύ άλλων ότι: «Όταν έχουμε εισβολή, αποκρούουμε την εισβολή. Φυλάμε τα σύνορα να μην περάσει κουνούπι. Και τα φυλάμε με χημικά, με φράχτες, ασπίδες, ξύλο, μπουνιές, κλωτσιές, με όπλα αν χρειαστεί».

Στη συνέχεια γράφει «ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ’40, Αυτό κάνουμε και τώρα».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του σημειώνει ότι «μόνο τυφλοί δεν βλέπουν το σχέδιο του Ερντογάν. Και μόνο ανόητοι δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι φίλοι μας έχουν επιλέξει τον κατευνασμό του».

«Πάντα υπάρχει ένας αριστερούλης πολιτευτής ή μια κότα βορείων προαστείων ή ένας φραγκολεβατίνος καθηγητής ή ένας χαζοχαρούμενος καρναβαλιστής που θα αντιμάχεται τη συνείδηση των υπολοίπων» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης για να καταλήξει ότι «ευτυχώς θα υπάρχουν πάντα και οι υπόλοιποι».