Όπως κάθε τηλεοπτική σειρά, έτσι και η υπερπαραγωγή του Μεγάλου Καναλιού, κρύβει τα δικά της μικρά μυστικά. Στο σήριαλ συνολικά παίρνουν μέρος 120 ηθοποιοί και συμμετάσχουν πάνω από 500 κομπάρσοι. Ανάμεσα τους θα είναι και η συγγραφέας του βιβλίου, η Βικτόρια Χίσλοπ, η οποίοι θα παίξει το ρόλο μίας γκουβερνάντας. 

Όλοι οι ηθοποιοί ανεξαιρέτως πέρασαν από ένα ή περισσότερα δοκιμαστικά. Συνολικά θα προβληθούν 26 επεισόδια και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, στην Πλάκα, στην Σπιναλόγκα, στην Ελούντα και στα Χανιά.

Τα γυρίσματα στο νησί της Σπιναλόγκας ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Οι πρωταγωνιστές κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στην Σπιναλόγκα έμεναν μόνιμα στην Κρήτη, ενώ μέχρι το τέλος της σειράς έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πρωταγωνιστές που παίζουν τους λεπρούς, μελέτησαν βιβλία και ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που είχαν σχέση με τη Σπιναλόγκα ή είχαν τη νόσο του Χάνσεν. 

Από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες τους ήταν η επαφή τους με τον πρώην ασθενή Μανώλη Φουντουλάκη που είχε προλογίσει το βιβλίο της Χίσλοπ.