Την πόρτα της εξόδου από την Washington Post είδε η δημοσιογράφος Felicia Somez, που κάλυπτε το πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς λίγο μετά την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ αναδημοσίευσε στο Twitter ένα άρθρο του «The Daily Beast» για την υπόθεση βιασμού που το 2003 αποτέλεσε την μαύρη σελίδα της ζωής του θρύλου του NBA.

Το θέμα είχε χιλιάδες shares, likes και σχόλια, ενώ η δημοσιογράφος ανέφερε ότι πολύ γρήγορα έλαβε απειλητικά για τη ζωή της μηνύματα, γεγονός, που όπως έγραψε στο Twitter, της άνοιξε τα μάτια. «Οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο αξίζει να τον θυμούνται για την ολότητά του» έγραψε ξανά, καλώντας τους χρήστες να διαβάσουν την ιστορία, που όπως επισήμανε, δεν είχε γραφτεί από την ίδια.

«Αν απαντάτε σε ένα άρθρο με απειλές και εκφοβισμό των δημοσιογράφων, καλύτερα να σκεφτείτε ότι η συμπεριφορά σας λέει περισσότερα για εσάς παρά για το πρόσωπο που στοχεύετε» πρόσθεσε σε άλλο tweet.

Η δημοσιογράφος στη συνέχεια έσβησε τα tweets εξαιτίας των οργισμένων αντιδράσεων, όμως αρκετοί είχαν κάνει print screen και συνέχιζαν να τις απαντούν. Μάλιστα οι φαν του Κόμπε ήταν τόσο θυμωμένοι που έφτιαξαν και hashtag #FireFeliciaSonmez (απολύστε την FeliciaSonmez).

Ο Μπράιαντ είχε κατηγορηθεί το 2003 ότι βίασε την 19χρονη υπάλληλο ξενοδοχείου Κέιτλιν Φέιμπερ. Ο θρύλος του NBA παραδέχτηκε ότι είχε απατήσει τη σύζυγό του, αρνήθηκε όμως τις κατηγορίες περί βιασμού. Η 19χρονη απέσυρε τις κατηγορίες, ζητώντας από τον Κομπ να απολογηθεί στο δικαστήριο, κάτι που έγινε από την πλευρά του δικηγόρου του και η υπόθεση έκλεισε το 2004.

 Ακολουθούν κάποια οργισμένα tweets με χαρακτηρισμούς όπως «ανθρώπινα σκουπίδια», «άκαρδη ρεπόρτερ» και «αηδιαστικό δημοσίευμα».