Σε διορθωτική απόφαση προχώρησε το ΕΣΡ το μεσημέρι της Παρασκευής σχετικά με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο είχε επιβάλλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 150.000 ευρώ, «κόψιμο» της εκπομπής για τις ημερομηνίες από 20/01/2020 έως 24/01/2020 και την υποχρέωση να προβάλει ευκρινή κάρτα με το ακόλουθο περιεχόμενο «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχώρησε σε διορθωτική απόφαση σχετικά με την υποχρέωση προβολής της κάρτας.

Η απόφαση αναφέρει πως: «επιβάλλει για τις ίδιες παραβάσεις την ηθική κύρωση της υποχρεωτικής μετάδοσης δύο (2) φορές ημερησίως επί τριάντα (30) δευτερόλεπτα κάθε φορά μεταξύ των ωρών 12:00 έως 14:00 στο χρονικό διάστημα από 20.1.2020 έως 24.1.2020 ευκρινή κάρτα με το ακόλουθο περιεχόμενο “Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης”».

Αυτό σημαίνει πως η κάρτα θα προβάλλεται δυο φορές την ημέρα και όχι «αδιαλείπτως» όπως αναφερόταν στην πρώτη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο και η διακοπή μετάδοσης της εκπομπής έγινε για τα σχόλια που έκαναν ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια, πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της την ώρα που εκείνη μελετούσε.

Δείτε εδώ την διορθωτική απόφαση του ΕΣΡ.