Η Ευγενία Μανωλίδου θεωρεί πως η εκπομπή της δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ανάλογου περιεχομένου. Σε συνέντευξή της στη Real news, η παρουσιάστρια του Master Chef είπε: «Η εκπομπή έχει γίνει τους τελευταίους μήνες το δεύτερο σπίτι μου. Μπορεί, όντως, να υπάρχουν αρκετές εκπομπές φέτος που να ασχολούνται με τη μαγειρική, καμία όμως δεν συγκρίνεται -ούτε κατ’ ελάχιστον- με το Master Chef».

«Στο Master Chef όπως και σε όλα τα talent shows τον βασικό λόγο έχουν οι κριτές και οι διαγωνιζόμενοι. Δεν θεωρώ ότι έχουν στραφεί πάνω μου τα φώτα, απλώς με γνωρίζετε λίγο παραπάνω από τους κριτές. Είμαι βέβαιη ότι θα σας κερδίσουν και οι ίδιοι και οι υποψήφιοι Master Chefs. Σε λίγες μέρες εμένα ούτε που θα με θυμάστε», τόνισε κάνοντας συγχρόνως την αυτοκριτική της.

Η πρεμιέρα του σόου βρέθηκε απέναντι από το Big Brother και τη Ρούλα Κορομηλά και η Μανωλίδου είπε γι’ αυτό το γεγονός: «Είναι μια συνηθισμένη τακτική να ξεκινούν καινούρια προγράμματα Κυριακή, που μπορεί να τα παρακολουθήσει εύκολα ο τηλεθεατής. Δεν θεωρώ όμως ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο προγράμματα ούτε καν μοιραία».

«Χαμογέλασα και χάρηκα που κατάφερε κάτι που, προφανώς ήθελε πολύ… Του εύχομαι καλή επιτυχία. Ψηφίζω στη Β’ Αθηνών, είναι πρακτικώς αδύνατο να τον ψηφίσω», είπε για το επόμενο βήμα του Ηλία Ψινάκη.