Κρατώντας το στυλό στα χέρια του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ο Γιώργος Αυτιάς αποφάσισε να «διαγράψει» τον Κώστα Σημίτη.

Τι ακριβώς συνέβη; Ήταν η ώρα που ο Γιώργος Αυτιάς διάβαζε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όταν έφτασε στα «Τα Νέα» και το μάτι του έπεσε στο άρθρο της εφημερίδας που έφερε την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και είχε τον τίτλο «Για όλα φταίει ο Καραμανλής».

«Τη στιγμή που έχουμε μία εθνική σύμπλευση στο θέμα των ελληνοτουρκικών βγαίνει ο Σημίτης για να κάνει επίθεση στον Κώστα τον Καραμανλή. Τι να σας πω δηλαδή; Ο άνθρωπος που έτρεχαν τα σκάνδαλα κάτω από τα πατζάκια του και δεν είχε πάρει χαμπάρι βρίσκει την ημέρα σήμερα της εθνικής ομοψυχίας να χτυπήσει τον Καραμανλή. Δεν το πιστεύω. Βγαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός να πει τι; Δηλαδή έλεος» είπε ο δημοσιογράφος.

«Τη στιγμή που ο αξιότιμος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, βγαίνει και λέει στα εθνικά θέματα πάμε μαζί…. βγαίνει ο κύριος αυτός, ο Κώστας Σημίτης να πει ότι φταίει ο Καραμανλής. Θα το πάρουν τώρα οι Τούρκοι αυτό και θα το κάνουν σημαία. Μπράβο, πολύ ωραία, να σε χαιρόμαστε» πρόσθεσε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Συνέχιζε διαβάζοντας και τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα και έκανε μια στάση στο «Καρφί». Εκεί υπήρχε μια φωτογραφία του Κώστα Σημίτη, όπου γινόταν αναφορά για πιθανή υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τότε, ο δημοσιογράφος φανερά οργισμένος είπε: «Τον πρώτον σβήστε τον μετά από όσα είπε για τον Καραμανλή. Δεν θα κάνει ποτέ Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης έναν που χτυπάει τον Καραμανλή, χτυπάει τα σπλάχνα του κόμματος» και στη συνέχεια της εκπομπής πήρε το στυλό του και διέγραψε τη φωτογραφία του κ. Σημίτη.