Η πολυβραβευμένη σειρά «Boardwalk Empire» των Μάρτιν Σκορσέζε και Τέρενς Γουίντερ επιστρέφει από τις 11 Σεπτεμβρίου στην οθόνη των Novacinema 1 και Novacinema HD, με τον τέταρτο κύκλο της, λίγα μόλις 24ωρα μετά την προβολή της στην Αμερική. Κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς, που θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 22:00 από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, είναι ο Στιβ Μπουσέμι.

Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής, το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του κακοποιού «Νάκι» Τζόνσον, ενός διεφθαρμένου πολιτικού που έδρασε στο Ατλάντικ Σίτι τη δεκαετία του ’20, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και είχε διασυνδέσεις στον υπόκοσμο από τη Νέα Υόρκη ως το Σικάγο.

Οι δημιουργοί της σειράς θέλησαν μάλιστα να αναβιώσουν με ακρίβεια την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο σχεδιαστής κοστουμιών Τζον Νταν, που στηρίχτηκε σε άπειρες ασπρόμαυρες φωτογραφίες εποχής, στις οποίες κατόπιν επιχείρησε να προσθέσει χρώμα βάσει γραπτών αφηγήσεων. Η σειρά με τις εξαιρετικές ερμηνείες του ταλαντούχου cast και το καλογραμμένο σενάριο, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς και έχει αποσπάσει 2 Χρυσές Σφαίρες και 12 βραβεία Emmy.