Η λιτή ανακοίνωση της Ρώμης έγραφε πως Netflix και Mediaset σκοπεύουν να συνεργαστούν, πριν μιλήσουν στον Τύπο ο γενικός διευθυντής του Netflix, Reed Hastings, και ο ομόλογός του της Mediaset, Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο γίγαντας του streaming και η μιντιακή αυτοκρατορία των Μπερλουσκόνι θα συνυπογράψουν λοιπόν μια σειρά από ταινίες νέων σκηνοθετών, αλλά και μεγάλων ονομάτων της έβδομης τέχνης.

Όλες τους θα γυριστούν στην Ιταλία, στα ιταλικά, και θα βασιστούν σε τοπικά συνεργεία. Οι πρώτες 5 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Netflix μέσα στο 2020 και έναν χρόνο μετά θα παίξουν στα τηλεοπτικά κανάλια της Mediaset.

Οι πέντε ταινίες έχουν τα πάντα, από ένα δράμα εποχής (δεκαετία του 1950) και ένα teen movie μέχρι μια ταινία ενηλικίωσης και δύο αθλητικές ταινίες, η μία μάλιστα για τον θρύλο των ιταλικών γηπέδων Ρομπέρτο Μπάτζιο.

«Οι μεγάλες ιστορίες μπορούν να προέρθουν από παντού και να αγαπηθούν παντού», σχολίασε χαρακτηριστικά το αφεντικό του Netflix για την πολυετή συμφωνία που υπέγραψε με τη Mediaset, αν και όπως έγινε γνωστό, τα περισσότερα λεφτά θα τα βάλει το Netflix.

Η κίνηση του Hastings δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στην Ιταλία το Netflix δεν είχε ποτέ την αναμενόμενη απήχηση από το 2015, όταν και εγκαινιάστηκε στη χώρα. Οι κινηματογράφοι αρνούνται να παίξουν τις ταινίες του, το ίντερνετ παρουσιάζει προβλήματα ταχύτητας σε πολλές περιοχές και, ακόμα χειρότερα, ιταλοί εισαγγελείς ξεψαχνίζουν τώρα το αμερικανικό streaming κανάλι για φοροδιαφυγή!

Η κίνηση είναι θετική και για τις δύο πλευρές, καθώς το Netflix βάζει έτσι γερό πόδι στη γείτονα και η Mediaset, από την πλευρά της, αποκτά τη διεθνή προβολή που τόσο αποζητούσε…