Ισχυρές πιέσεις να βγει στο αέρα το σήμα της ΕΡΤ δέχεται η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί το απόγευμα με τη διοίκηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), η οποία θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως δήλωσε ο κ. Ζαν Πολ Φιλιπό, πρόεδρος της EBU.

«Πιστεύουμε πως υπάρχει ισχυρή νομική βάση που θα συνδράμει την ΕΡΤ να συνεχίσει τις μεταδόσεις της», τονίζει η EBU, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν ήταν ελλειμματική.

Καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει διακόψει τη μετάδοση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της, τονίζει η EBU.
Ο κ. Philippot θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα επιστολή, την οποία έχουν υπογράψει 51 διευθυντές δημοσίων ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη, με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιπό στη συνέντευξη Τύπου «τα καλύτερα όπλα που έχουμε είναι η κάμερα και τα μικρόφωνα. Αυτά “κόπηκαν” στην Ελλάδα». Παράλληλα τόνισε ότι «καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει διακόψει τη μετάδοση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της».

Ο κ. Φιλιπό ανέφερε ότι «ο λόγος που είμαστε στην Ελλάδα είναι ότι αυτό που έγινε στην ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο. Θα ζητήσω από την ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει σήμερα τη λειτουργία της ΕΡΤ». 

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ