Ως ένας από τους εμπορικότερους και καλύτερους σκηνοθέτες αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ, δεν αποτελεί έκπληξη που ο Τζέφρι Τζέικομπ Άμπραμς έκλεισε συμβόλαιο με τη WarnerMedia έναντι 250 εκατ. δολαρίων.

Μόνο που πριν συμβεί αυτό, ο Άμπραμς και η εταιρία του Bad Robot Productions είχαν αρνηθεί αυτά τα 500 εκατομμύρια που τους έδινε η Apple!

Ο σκηνοθέτης δεν δέχτηκε τον όρο για 100% αποκλειστικότητα που του ζητούσε η streaming υπηρεσία της Apple που ξεκινά τον Νοέμβριο, το Apple TV Plus. Γι’ αυτό και προτίμησε τελικά τη WarnerMedia, που του επιτρέπει να σκηνοθετεί, να γράφει και να λειτουργεί ως παραγωγός και για τρίτες εταιρίες.

Εκείνος έχει εξάλλου ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με την Paramount Pictures (το προηγούμενο «σπίτι» του), η νέα «Star Wars» ταινία του έρχεται τον Δεκέμβριο και, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Bad Robot Productions, έχει πολλές ακόμα δουλειές στα σκαριά αριστερά και δεξιά.

Κάτι που τον ενόχλησε περαιτέρω στο συμβόλαιο με την Apple TV είναι η απουσία των μεγάλων franchises της πλατφόρμας, των μεγάλων franchises που τόσο αρέσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης επεισοδίων των «Star Wars» και «Star Trek».

Η Bad Robot δήλωσε πως βγάζει ακόμα και 1 δισ. δολάρια από τα μεγάλα blockbusters στα οποία συνεργάζεται ο Άμπραμς και δεν σκοπεύει να αποχαιρετίσει αυτά τα λεφτά.

Παρά ταύτα, αξιόπιστα δημοσιεύματα τον θέλουν να ετοιμάζει τουλάχιστον μία σειρά για το Apple TV Plus. Και άλλες 2-3 σειρές για τη WarnerMedia.

Όπως όλα δείχνουν, δεν έχει κλείσει εντελώς την πόρτα στην Apple, απλώς δεν θέλει αποκλειστικότητες. Για την ώρα…