Την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 22:15 έρxoνται στον ΑΝΤ1 οι «Ήρωες Ανάμεσά μας» με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά για να αναδείξουν την πιο αισιόδοξη όψη της κοινωνίας μας.

Στο κάλεσμα της μεγάλης κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1 ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη συνάνθρωποί μας από κάθε γωνία της Ελλάδας, κάνοντας τις αιτήσεις των Ηρώων που προτάθηκαν να ξεπερνούν τις 2.500.

Σε κάθε μία από τις εκπομπές και με οδηγό τον Σάκη Ρουβά, θα γίνεται γνωστή η ιστορία του Ήρωα με προσωπική του μαρτυρία, θα παρουσιάζονται συνεντεύξεις αγαπημένων του προσώπων, αλλά και ανθρώπων που σχετίζονται με το έργο του, ώστε να αναδειχθεί με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο η προσωπικότητά του.

Ο Σάκης Ρουβάς μαζί με ένα πολυμελές συνεργείο έκαναν πολύωρα γυρίσματα σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να βρεθούν κοντά στους πρωταγωνιστές της κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1. 10 ξεχωριστές ιστορίες, ηρωισμού, αλληλεγγύης και εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς ξεδιπλώνονται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στην πρώτη εκπομπή «Ήρωες Ανάμεσά μας», την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 22:15 θα γνωρίσουμε τις δύο πρώτες ξεχωριστές ιστορίες που θα μας συγκινήσουν βαθιά και θα αναδείξουν την πιο αισιόδοξη όψη της κοινωνίας μας.

Έτσι, ο Σάκης Ρουβάς, μας συστήνει τον Περικλή Καλόπουλο. Ο Περικλής Καλόπουλος έσωσε με κίνδυνο της ζωής του, την Αντιγόνη και τους άλλους 3 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε λίγο έξω από την Μαρίνα Αλίμου, το 2001.

Τα εντυπωσιακά γυρίσματα για την δραματοποίηση της συγκεκριμένης ιστορίας έγιναν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βούλας, στο Μάτι, και την Αερολέσχη Τατοΐου.

Τα υποβρύχια γυρίσματα για την οπτικοποίηση της πτώσης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά δύσκολα και θεαματικά, καθώς έγινε βύθιση προσομοίωσης αεροπλάνου και συμμετείχε ομάδα πιλότων και δυτών ασφαλείας, ενώ για τις υποβρύχιες λήψεις χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνικός εξοπλισμός.

Η δεύτερη ιστορία που ενέπνευσε την επιτροπή για να την επιλέξει ανάμεσα στις 2.500 που υπέδειξε το κοινό είναι αυτή του Αλέξανδρου Φιλιππίδη.

Η δύναμη της ψυχής του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας αποδείχτηκε σωτήρια για έναν 14χρονο μαθητή του που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια.

Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, κινητοποίησε τη μαθητική κοινότητα ολόκληρης της χώρας για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να δοθούν για την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση και το κόστος της μετέπειτα θεραπείας και ο μικρός Ηλίας κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Σάκης Ρουβάς συνάντησε τον Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη και μαζί του θα παρακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συγκλονιστικές προσπάθειες της πρωτοβουλίας του δασκάλου, που χάρισαν ξανά το χαμόγελο στον μικρό Ηλία.

1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας αποδείχτηκε σωτήρια για έναν 14χρονο μαθητή του που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια.
Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, κινητοποίησε τη μαθητική κοινότητα ολόκληρης της χώρας για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να δοθούν για την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση και το κόστος της μετέπειτα θεραπείας και ο μικρός Ηλίας κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Σάκης Ρουβάς συνάντησε τον Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη και μαζί του θα παρακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συγκλονιστικές προσπάθειες της πρωτοβουλίας του δασκάλου, που χάρισαν ξανά το χαμόγελο στον μικρό Ηλία.