Συνάντηση με τη διεύθυνση της εφημερίδας «Έθνος» είχε η ΕΣΗΕΑ

Η Ένωση κάλεσε σε εγρήγορση το σύνολο του κλάδου ενόψει τυχόν νέων αναταράξεων


MEDIA
17:02
31/07/2019
Συνάντηση με τη διεύθυνση της εφημερίδας «Έθνος» είχε η ΕΣΗΕΑ
loading

Στο πλευρό των εργαζομένων του «Έθνους» θα βρίσκεται «με κάθε τρόπο» η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, έπειτα από την απόφαση να ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη - διευθυντή της εφημερίδας, Τραϊανό Χατζηδημητρίου, στα γραφεία της Ένωσης.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράστηκε από πλευράς ΕΣΗΕΑ η «διεκδίκηση για διατήρηση των θέσεων εργασίας με απασχόληση των δημοσιογράφων στην κυριακάτικη έκδοση, στην ηλεκτρονική έκδοση και στα υπόλοιπα Μέσα του Ομίλου». Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για τις προτάσεις εθελουσίας εξόδου, τις οποίες έχει ξεκινήσει από χθες να υποβάλει σε εργαζομένους η εργοδοσία.

Η Ένωση επισήμανε ότι «θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους» της εφημερίδας «Έθνος», που επιθυμούν να αποδεχθούν την πρόταση για εθελουσία, προκειμένου να βελτιωθούν κατά το δυνατόν οι όροι, σε συνεννόηση και με τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι δικηγόροι της -προσθέτει η ανακοίνωση- βρίσκονται στη διάθεσή τους για κάθε νομική συνδρομή, διευκρινίστηκε σχετικά.

«Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, είτε οδηγηθούν στην εθελουσία έξοδο είτε εξακολουθήσουν να εργάζονται στον Όμιλο. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, να προστεθούν και άλλοι συνάδελφοί μας στη στρατιά των ανέργων της τελευταίας δεκαετίας, θα βρει αντιμέτωπο όλο τον κλάδο», αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο και καλεί τους δημοσιογράφους «να αντιμετωπίσουν με συλλογικό τρόπο τις εξελίξεις και τους τρόπους δράσης τους», καθώς και «να μετάσχουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη συνδικαλιστικού εκπροσώπου στο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης, οι οποίες επαναπροκηρύσσονται άμεσα».

Τέλος, κάλεσε σε εγρήγορση το σύνολο του κλάδου ενόψει τυχόν νέων αναταράξεων στον χώρο των ΜΜΕ το επόμενο διάστημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει