Το νέο, διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ, που θα αποκαλείται Ι24, θα ξεκινήσει να εκπέμπει πρόγραμμα πριν από το καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής, Φρανκ Μελούλ.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα να ανακοινώνουμε την ονομασία του καναλιού το οποίο θα καλύψει ένα κενό φέρνοντας μια νέα ματιά στην επικαιρότητα, τη ματιά της ισραηλινής κοινωνίας σε όλες τις συνιστώσες της», είπε ο Μελούλ.

Το κανάλι, που θα εκπέμπει ειδήσεις σε 24ωρη βάση, θα εδρεύει στο λιμάνι της Γιάφας και θα μεταδίδει σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, φιλοδοξώντας να συναγωνιστεί άλλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το Αλ Τζαζίρα και το France24. «Το κανάλι τα αποκρυπτογραφεί τη διεθνή επικαιρότητα από την καρδιά της Μέσης Ανατολής», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνσή του.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επίσης σε τρεις γλώσσες, η www.i24news.tv που εκτός από τις ειδήσεις του καναλιού θα δημοσιεύει και δικές της ειδήσεις και παραγωγές κυρίως μέσω της ισραηλινής εταιρείας Middle East News.

Το κανάλι χρηματοδοτείται κυρίως από τον Γαλλοϊσραηλινό επιχειρηματία Πατρίκ Ντραΐ, μεγαλομέτοχο της Numericable στη Γαλλία και ιδιοκτήτη του ομίλου Hot (τηλεοπτικά κανάλια και κινητή τηλεφωνία) στο Ισραήλ.

Ο 39χρονος Φρανκ Μελούλ, που ανέλαβε τη διεύθυνση του καναλιού τον Οκτώβριο του 2012, υπήρξε σύμβουλος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν τη διετία 2005-7.