Ξεκινά τη δεύτερη δεκαετία ύπαρξής της η εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή». Ο ίδιος μιλώντας στο «7Μέρες TV» τόνισε ότι: «Φέτος στοχεύουμε να ξεφύγουμε από τα μονοθεματικά πλαίσια, να γίνει η εκπομπή πιο σπονδυλωτή». «Θα συνεχίσουμε το επιτυχημένο μοντέλο των δημοσκοπήσεων στοχεύοντας στο να διαφοροποιήσουμε τη μορφή των ερωτήσεων και να τις διευρύνουμε ώστε να αγγίξουμε περισσότερα κοινωνικά θέματα που επηρεάζονται από την πολιτική».

Ο δημοσιογράφος δηλώνει, ακόμα, σχετικά με το νέο νόμο που αφορά στην προβολή των υποψηφίων ότι: «Πρόκειται για έναν «ανόητο» νόμο, βαθιά αντιδημοκρατικό, δεδομένου ότι επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο να εμφανιστεί μόνο δυο φορές σε κάθε κανάλι, ενισχύοντας έτσι εκείνους που έχουν «προίκα» δημοσιότητας και αποδυναμώνοντας όσους εμφανίζονται για πρώτη φορά στο πολιτικό προσκήνιο».

Όσον αφορά στο τηλεοπτικό πεδίο ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολίασε ότι πλέον ζούμε την περίοδο της «τηλεοπτικής δημοκρατίας». «Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι και πάλι θα κυριαρχήσει ένα μοντέλο ενημέρωσης που περνάει σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την τηλεόραση. Περίπου 2,5 εκατ. τηλεθεατές βλέπουν κάθε βράδυ δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα, γεγονός που δε συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο».