H Κατερίνα Δαλάκα και η Αφροδίτη Σκαφίδα την περίοδο που βρίσκονταν μαζί στην  ελληνική ομάδα στο Survivor 3 είχαν έρθει πολύ κοντά και με την Δήμητρα Βαμβακούση αποτελούσαν μία αχώριστη τριάδα. Ωστόσο, οι ισορροπίες ανάμεσα τους διαταράχθηκαν, όταν άλλαξαν οι ομάδες και η Αφροδίτη πήγε στη Λευκή. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν και διάφορες κόντρες ανάμεσά τους, ενώ η Αφροδίτη είχε αναφερθεί αρνητικά για τις δύο πρώην συμπαίκτριές της.

Πρόσφατα, η Μαύρη ομάδα μετακόμισε στο νησί που βρίσκεται η Άσπρη και η Σκαφίδα βρήκε ευκαιρία να μιλήσει με τη Δαλάκα και στην κουβέντα που είχαν, φρόντισε να «καρφώσει» τους συμπαίκτες της. Μάλιστα, της ζήτησε και συγγνώμη για τη συμπεριφορά της απέναντί της, ειδικά που την έβαλε στη διαδικασία επιλογής ανάμεσα στους συμπαίκτες της για το έπαθλο της επικοινωνίας.

«Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που σου μίλησε ο Μπόρα, ήταν πάρα πολύ άσχημος. Το να λες σε κάποιον ότι δεν έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιάδα, εγώ το κατακρίνω», είπε αρχικά η Αφροδίτη, με τη Δαλάκα να επισημαίνει: «Ξέρει ο Μπόρα για τη ζωή μου ότι έχω βγει Βαλκανιονίκης, ότι πέρυσι βγήκα δεύτερη; Εγώ δεν ξέρω τίποτα για τη ζωή του. Άρα κάποιος από την ελληνική πλευρά της ομάδας σου είπε κάποια πράγματα άσχημα για μένα γιατί δεν τον γνωρίζω προσωπικά».

Η Σκαφίδα της είπε ότι του τα έχουν μεταφέρει, τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ επηρεάζομαι μερικές φορές από τον Νίκο και τον Κυριάκο γιατί έχουν μιλήσει άσχημα. Και ο Χικμέτ μιλούσε άσχημα για σένα. Εμένα δεν μου άρεσε αυτό», είπε. Πάντως, η στάση της Αφροδίτης προβλημάτισε τη Δαλάκα, η οποία μετά στην κάμερα είπε πως κρατά μικρό καλάθι για το λόγο που έκανε τέτοια στροφή τώρα, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Επίσης, η συμπεριφορά της Σκαφίδα να «καρφώσει» τους συμπαίκτες της και να προσεγγίσει με αυτόν τον τρόπο τη Δαλάκα, δεν άρεσε και σε πολλούς χρήστες του Twitter, που έχουν αμφιβολίες για το αν ήταν αγνές οι προθέσεις της.