Μπορεί η Ελληνική ομάδα το βράδυ του Σαββάτου να πήρε την πρώτη ασυλία στο Survivor 3 να κέρδισε και το έπαθλο με τις εβδομαδιαίες προμήθειες, ωστόσο, την Κυριακή τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή.  Στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας η Ελλάδα έχασε κι έτσι η Τουρκία ισοφάρισε με 1- 1.

O Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε πως οι δυο ομάδες θα βρεθούν για μια ακόμη φορά αντιμέτωπες στο στίβο μάχης ώστε να δούμε αν οι Έλληνες ή οι Τούρκοι θα οδηγηθούν στο συμβούλιο του νησιού.

Το τρίτο αγώνισμα η ελληνική ομάδα προσπάθησε αλλά φάνηκε να μην μπορεί να κοντράρει την αντίστοιχη της Τουρκίας και κάπως έτσι ηττήθηκε έγινε το 2 -1. Πλέον οι Έλληνες θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να δώσουν την αρνητική τους ψήφο σε συμπαίκτες τους κι ένας από αυτούς θα αποχωρήσει από το ριάλιτι.

Αργότερα, στο συμβούλιο του νησιού, προέκυψε πως οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι οι: Σπύρος, ο οποίος τίθεται υποψήφιος προς αποχώρηση για τέταρτη φορά και ανέφερε ότι η ομάδα του, του εναντιώνεται και δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο, ο Τόνι, ο οποίος πέταξε το…καρφί του, λέγοντας: «Αν με κρατήσει ο κόσμος, θα κάτσω σε μια γωνιά και δεν θα ξαναμιλήσω σε κανέναν…» και ο Πάτρικ Ογκουνσότο, ο οποίος είπε: «Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Ο κόσμος βλέπει κι έτσι θα ψηφίσει…».