Τους συντελεστές του τηλεοπτικού σόου Saturday Night Live να ζητήσουν συγγνώμη, κάλεσαν οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, επειδή ο κωμικός και ηθοποιός, Πιτ Ντέιβιντσον, συνέκρινε τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης της εκκλησίας με τους ισχυρισμούς εναντίον του τραγουδιστή της R&Β, R Kelly.

Η Επισκοπή του Μπρούκλιν ζητά από τους παραγωγούς της σειράς να απολογηθούν για το «επαίσχυντο και προσβλητικό σκετς» σύμφωνα με το Deadline. «Αυτός ο τύπος είναι ένας τέρας και θα πρέπει να πάει για πάντα στη φυλακή» είπε ο Ντέιβιντσον κατά τη διάρκεια του Weekend Update, δελτίου ειδήσεων, στο οποίο σχολιάζονται και διακωμωδούνται τρέχοντα γεγονότα στο νυχτερινό σόου.

«Αλλά αν υποστηρίζετε την Καθολική Εκκλησία, δεν είναι αυτό το ίδιο πράγμα με το να είστε θαυμαστές του R Kelly; Δεν βλέπω πραγματικά τη διαφορά, εκτός από το ότι η μουσική του ενός είναι πολύ καλύτερη», συμπλήρωσε ο ηθοποιός, μέλος του καστ.

Αμέσως η Μητρόπολη του Μπρούκλιν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε να ζητήσουν «δημόσια συγγνώμη» το Saturday Night Live και το NBC «για το επαίσχυντο και προσβλητικό σκετς το βράδυ του Σαββάτου».

«Προφανώς, η μόνη αποδεκτή προκατάληψη αυτές τις ημέρες είναι εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας. Οι πιστοί της Εκκλησίας μας αισθάνονται αποστροφή από την παρενόχληση από εκείνους στις ειδήσεις και την ψυχαγωγία και αυτό το σκετς προσβάλλει εκατομμύρια πιστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Εκκλησία «αγωνίζεται καθημερινά» για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης και χαρακτήρισε την «έλλειψη ευαισθησίας» της ομάδας δημιουργικού της εκπομπής «ανησυχητική».

Το επεισόδιο του Saturday Night Live ξεκίνησε με ένα σκετς αναπαράστασης της τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ο κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών τραγουδιστής, R Kelly, στη δημοσιογράφο, Γκέιλ Κινγκ.