Για μία ακόμα φορά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε «έξω απ’ τα δόντια» για όσα συμβαίνουν στην ελληνική τηλεόραση, εκφράζοντας την άποψη ότι το επίπεδο στη χώρα μας έχει μείνει πίσω, την ώρα που στο εξωτερικό γίνονται σημαντικά βήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Λέω τα πράγματα με τα’ όνομά τους, πολύ. Και θα πάρω τη θέση μου, θα την πω δημόσια και θα την πω και πολύ δυνατά και δεν έχω και κανένα θέμα. Και τα αβγά να σπάσουμε, και απ’ όλα. Ήταν αλλιώς η τηλεόραση όταν ξεκίνησα. Νιώθω ότι η τηλεόραση είχε υψηλότερο επίπεδο κάποτε, είχε καλύτερη αισθητική και οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν είχαν καλύτερη αισθητική, περισσότερη μόρφωση, δεν ξέρω τι… Αισθάνομαι ότι μπήκαν στην τηλεόραση άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, ή υπήρχαν σε πολύ Β-Γ-Δ ρόλους την προηγούμενη δεκαετία και τώρα έγιναν πρωταγωνιστές. Και νιώθω ότι η τηλεόραση και οι κυβερνήσεις έξω, στις ευρωπαϊκές χώρες, κάνουν συνεχή βήματα στο να εκδημοκρατιστούν, να δώσουν περισσότερα δικαιώματα σε ανθρώπους που έχουν στερηθεί δικαιώματα κι εμείς δεν κάνουμε καμία τέτοια προσπάθεια.

Έχουμε μείνει πολύ, πολύ πίσω. Επειδή λοιπόν έχουν επιλέξει 5, 10, 20, 30 άνθρωποι της τηλεόρασης με βάση και τη μόρφωσή τους, το επίπεδό τους, να μείνουν πίσω, δεν σημαίνει ότι θα με συμπαρασύρουν κι εμένα. Αν εγώ έχω εξελίξει τον εαυτό μου κι έχω μάθει 10 πράγματα παραπάνω, οφείλω να τα πω. Και για τον εαυτό μου, για να είμαι εντάξει, και για να μην μένω εγώ ο ίδιος πίσω, αλλά και για ανθρώπους που νιώθω ότι έχουν την ανάγκη να τα ακούσουν. Το ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την τηλεόραση, άνθρωποι που ήταν τηλεθεατές σου, τηλεθεατές μου, άνθρωποι που μας αρέσουν, που σε αγαπάνε και με εκτιμούν κι εμένα, γιατί φοβούνται να την ανοίξουν, θα την ανοίξουν και θα ακούσουν αναχρονιστικές ανοησίες και πράγματα τα οποία δεν πρέπει να λέγονται σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2019».

Σχολίασε ακόμα:

«Θα ήταν ανυπόφορο το να μη μιλάω ή το να πρέπει να κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι σε πράγματα τα οποία εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, ρατσιστικά και φασιστικά. Νιώθω ότι εγώ εξελίχθηκα, ότι εγώ θέλησα να πάω μπροστά και στην ουσία αυτή είναι και η λύση. Αν θέλεις να καλυτερεύσεις, αν θέλεις να μπεις στη θέση του άλλου, αν θέλεις να διεκδικήσεις δικαιώματα για σένα και για αυτόν που χρειάζεται, πρέπει να δυναμώσεις, πρέπει να δώσεις μάχες. Αυτό εγώ θέλω να κάνω, αυτό είμαι, βασικά».