Το Survivor 3 αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

Ο Σάκης Τανιμανίδης στο πρώτο συμβούλιο του νησιού ανακοίνωσε στους παίκτες ποιες αλλαγές θα υπάρχουν φέτος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι νέοι παίκτες θα μπουν πιο γρήγορα στο παιχνίδι, από ένα σημείο και μετά η παραγωγή θα διατηρεί ισάριθμους τους παίκτες (άντρες και γυναίκες) σε κάθε ομάδα, ενώ φέτος θα υπάρχουν δύο νικητές, ένας από την Ελλάδα κι ένας από την Τουρκία.

«Πρέπει να γνωρίζεται ότι φέτος, οι εξτρά παίκτες που θα έρθουν για την κάθε ομάδα, θα έρθουν πολύ πιο σύντομα. Είχαμε και στα δύο προηγούμενα Survivor εξτρά παίκτες που μπήκαν μέσα στο παιχνίδι κάποια στιγμή, θα γίνει το ίδιο και φέτος. Αυτή τη φορά όμως θα γίνει πιο σύντομα από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Οπότε, λοιπόν, εκεί που δεν θα το περιμένετε κάποια στιγμή θα γνωρίσετε το καινούργιο ή τα καινούργια μέλη της ομάδας.

Ένα άλλο στοιχείο του φετινού Survivor που είναι διαφορετικό είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε την ισορροπία ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Που σημαίνει ότι όσο πηγαίνουμε προς το τέλος και σιγά σιγά μένετε λιγότεροι, πάντα μετά από ένα σημείο, μετά από μία γραμμή, οι γυναίκες και οι άντρες θα είναι ισάριθμοι για την κάθε ομάδα, δεν έχει σχέση η άλλη ομάδα σε αυτό που λέω, μιλάω για την κάθε ομάδα ξεχωριστά. Στις λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θα μπούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, που θα είναι αρκετούς μήνες μετά από το σημερινό συμβούλιο του νησιού.

Επίσης, στο φετινό Survivor θα υπάρξουν δύο νικητές, ένας από την Τουρκία κι ένας από την Ελλάδα», είπε ο Σάκης Τανιμανίδης.