Το Nomads, εκτός από ριάλιτι επιβίωσης, είναι και παιγνίδι στρατηγικής. Και οι παίκτες, αν θέλουν να προχωρήσουν μέχρι τον τελικό, θα πρέπει να καταστρώσουν τη δική τους στρατηγική, που θα τους φέρει όλο και πιο κοντά στους στόχους τους.

Η ομάδα των Εισβολέων, ως έμπειρη σε τέτοιου είδους παιγνίδια, πρώτη κατάλαβε τι πρέπει να κάνει, παίρνοντας, όμως, και το ρίσκο της. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για τους υποψήφιους μονομάχους της Κυριακής, άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Στο πρώτο, λοιπόν, αγώνισμα ατομικής ασυλίας, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος κέρδισε. Και σε συνεννόηση με τος υπόλοιπους της ομάδας του, υπέδειξε τον πρώτο μονομάχο, που δεν ήταν άλλος από τον Γρηγόρη Μόργκαν.

«Έχουμε τη μειοψηφία και είναι για εμένα ο καλύτερος παίκτης της αντίπαλης ομάδας. Τον θέλω σίγουρα μέσα αν είμαι και εγώ την επόμενη εβδομάδα. Απλά για να μπορέσουμε να φέρουμε παραπάνω νίκες, αναγκαστικά πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο», είπε μεταξύ άλλων.

Έτσι, η ομάδα των Επίλεκτων, που αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλο, έκανε το ίδιο και ψήφισαν ως δεύτερο μονομάχο τον Στέλιο Χανταμπάκη, τον οποίο όπως εξήγησαν, θεωρούν τον πιο δυνατό παίκτη. Τέσσερις ψήφους συγκέντρωσε ο Δήμος Χαριστέας, αλλά οι Επίλεκτοι υπερτερούν αριθμητικά κι έτσι, δεν κινδύνεψε.