Έχει υπηρετήσει την ενημέρωση σε όλες τις ζώνες και σχεδόν σε όλα τα κανάλια γεγονός που θα μπορούσε να του δώσει το δικαίωμα να είναι αρκετά επιλεκτικός στις δουλειές που επιλέγει.

Ωστόσο, ο Νίκος Μάνεσης δηλώνει πως αν πεινούσαν τα παιδιά του, θα παρουσίαζε τα πάντα. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, ο δημοσιογράφος κάνει την εκτίμηση πως τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν έρθει.

Πως εκτιμάτε την κατάσταση των Μ.Μ.Ε;

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα μανίκια όλοι μας και να αλλάξουμε εσωτερικά. Να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, να μην τα βλέπουμε όπως, λόγου χάρη, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετανιώσατε ποτέ για κάτι;

Υπήρξε μια στιγμή όταν μια εταιρεία αυτοκινήτων μου ζήτησε να κάνω μια διαφήμιση. Τα χρήματα που θα έπαιρνα ήταν 150 χιλιάδες ευρώ και είπα «όχι». Αυτό ενδεχομένως να με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή, αφού θα ξεχρέωνα, αλλά ηθικά δεν μπορούσα να το κάνω. Πιστεύω ότι η πλειονότητα των αναγνωστών σας θα με λέει τουλάχιστον «μ….», αλλά δεν μου ‘βγαινε να το κάνω. Δεν ξέρω αν μου συνέβαινε σήμερα τι θα έκανα. Να ‘ναι καλά και η γυναίκα μου που μου είπε «όπως σου βγει!»

Ριάλιτι θα παρουσιάζατε;

Θα παρουσίαζα σχεδόν τα πάντα αν πείναγαν τα παιδιά μου… Δεν πεινάνε όμως. Επέλεξα να υπηρετήσω την ενημέρωση, αλλά δεν κατακρίνω άλλα είδη.