«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει ανθρώπους που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν αλλά και να αφυπνίζουν, την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Καλαμάτα 1919. Τα πρώτα μηχανήματα κατασκευής ελληνικών παπουτσιών παίρνουν μπροστά και η εταιρία Boxer γίνετε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος που ισοπεδώνει τα πάντα εκτός από το πείσμα της οικογένειας Φειδά. Το 1961 η Μίνα Φειδά και ο σύζυγος της Ιωάννης Νταής ανοίγουν το εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια και οι εξαγωγές σε Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία έγιναν πραγματικότητα. Σήμερα τέσσερις γενιές μετά, το εργοστάσιο BOXER παράγει τουλάχιστον 8.500 ζεύγη παπούτσια την ημέρα.

«Η παραγωγή είναι δύσκολη υπόθεση αλλά για να το κάνεις πρέπει να το αγαπάς. Αν δεν αγαπάς κάτι μη το ξεκινάς και μη το κάνεις.» υποστηρίζει η κα Μίνα Φειδά.

Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με πάμπολλες τιμητικές διακρίσεις και επαίνους. Οι μαθητές του, αλλά και όσοι έχουν βρεθεί σε διαλέξεις του μιλούν με περισσό θαυμασμό . Ο Θεοδόσης Τάσιος τιμά την εκπομπή με την παρουσία του και αναφέρεται στους ανθρώπους του σήμερα, την αλληλεγγύη και το φιλότιμο.

Μια οργάνωση αυτοδυτών με στόχο να φέρουν στην επιφάνεια τη φωνή του βυθού. Η άσχημη εικόνα που αντίκριζαν σε κάθε τους κατάδυση ήταν το έναυσμα για τον Παναγιώτη Τασιαδάμη και την ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ να αναλάβουν δράση.

Πρωταρχικός σκοπός τους είναι η ανάδειξη της θαλασσινής ιστορίας της Ελλάδας αλλά και η προστασία της υδάτινης χλωρίδας και πανίδας.

«Δεν κοιτάμε ποιος τα πέταξε , ποιος πρέπει να τα μαζέψει , ποιος είναι αρμόδιος, ποιος αναρμόδιος. Κοιτάμε να κάνουμε το καλό και να το πάρουμε από το γιαλό».