«Βουλευτές στο σούπερ μάρκετ με νοικοκυρές» ήταν το θέμα της αποψινής εκπομπής «Αυτοψία», του Αντώνη Σρόιτερ. Η ιδέα ήταν να δουν βουλευτές, πως ζει μία τυπική ελληνική οικογένεια και πως «παλεύει» καθημερινά για να τα βγάλει πέρα.

Στην εκπομπή συμμετείχαν η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κα Μπατζελή, το μέλος των Οικολόγων κα Κοντούλη, ο πρώην υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς επίσης και δύο απλές καθημερινές γυναίκες.

Το ευφάνταστο σενάριο ήθελε την ομάδα να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και να δοκιμάζει να ψωνίσει με 50 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια για μία εβδομάδα, όσα δηλαδή ισχυρίζονται οι γυναίκες ότι διαθέτουν για να ψωνίσουν για το σπίτι τους. Χωρίστηκαν σε ομάδες για να κάνουν τις πιο έξυπνες αγορές.

Ανάμεσα στους διαλόγους η κα Mπατζελή ακούστηκε να λέει στην μία γυναίκα ότι «θα πρέπει να είναι ηρωίδα, για να καταφέρνει να ζει με τόσα χρήματα» και ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι «ως πολιτικός αισθάνεται ντροπή γι’ αυτήν την κατάσταση».

Η εκπρόσωπος των οικολόγων ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να δημιουργηθεί δίκτυο ανταλλαγών ώστε να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην κρίση».

«Αξιοπρέπεια. Ποιος θα μου τι φέρει πίσω;» διερωτήθηκε η μία από τις δύο γυναίκες που συμμετείχαν, συγκινημένη.