Με το στυλό στο χέρι περιμένουν οι περισσότεροι παρουσιαστές, ελπίζοντας ότι θα κληθούν να υπογράψουν τα συμβόλαια για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η λίστα με τους TV σταρ που βρίσκονται σε αβεβαιότητα είναι μεγάλη και ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα που έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό τοπίο, έχοντας μάλιστα σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες όμως που επικρατούν και στην τηλεοπτική αγορά δεν επιτρέπουν στα στελέχη των σταθμών να προγραμματίσουν από τώρα το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεσμεύσουν αλλά και να δεσμευτούν σε συνεργασία με κανέναν παρουσιαστή.

Και όσοι έχουν ήδη ή πρόκειται να βάλουν την πολυπόθητη υπογραφή μάλλον αυτή θα είναι μονοετούς διάρκειας και μόνο για τη συγκεκριμένη εκπομπή που θα τους προταθεί, καθώς, όπως φαίνεται, η εποχή των «χρυσών» μακροχρόνιων συμβολαίων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Είναι το πιο δυνατό χαρτί του Alpha και σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις που τις ζηλεύουν όλοι. Ο λόγος φυσικά για τον Λάκη Λαζόπουλο, που φέτος λήγει το συμβόλαιό του με το κανάλι της Κάντζας, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για το τηλεοπτικό μέλλον του, καθώς είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα κανάλια θα τον ήθελαν στο δυναμικό τους. Λογικό λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατάσταση να είναι διαφορετική, δηλαδή, την αγωνία μέχρι να πέσουν οι υπογραφές να την έχουν οι υπεύθυνοι του Alpha προσπαθώντας να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του.

Σύμφωνα με την «Espresso της Κυριακής» το… θρίλερ στο κανάλι παίζεται με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία επίσης σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις στο prime time της εκπομπής «Πάμε πακέτο». Το συμβόλαιο της γνωστής παρουσιάστριας λήγει αυτή τη σεζόν και οι περικοπές που πρόκειται να γίνουν στο κοστολόγιο της εκπομπής μπορεί να μην τη βρουν σύμφωνη.

Χωρίς άγχος είναι ο Νίκος Μουτσινάς με τη Μαρία Ηλιάκη, καθώς «δέθηκαν με καινούργιο μονοετές συμβόλαιο με το κανάλι, ώστε να συνεχίσουν να παρουσιάζουν την εκπομπή «Δέστε τους». Σίγουρο μάλιστα θεωρείται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανανεώσει τη συνεργασία της και η Κατερίνα Καινούργιου. Αντίθετα, η Ναταλία Γερμανού, παρά την επιτυχία της εκπομπής της, δεν μπορεί να είναι «Μες την καλή χαρά», καθώς εκκρεμεί η τελική συνάντηση με στελέχη του σταθμού.