Τις πιέσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να εγκρίνει την προσφορά ύψους 14,5 δισ. δολαρίων για τον όμιλο Sky αυξάνει ο Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς προσφέρθηκε να πουλήσει ή να διαχωρίσει νομικά το κανάλι Sky News, στην προσπάθειά του να μετριάσει τις ανησυχίες για την πολιτική του επιρροή στη χώρα.

Η Twenty-First Century Fox του Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι το Sky News θα μπορούσε να πουληθεί στην αμερικανική ανταγωνίστρια Walt Disney ή να αποτελέσει ξεχωριστή νομική οντότητα εντός του ομίλου Sky.

Η Fox συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να εξαγοράσει το υπόλοιπο 61% του ομίλου του Sky που δεν κατείχε ήδη, αλλά η συμφωνία αντιμετωπίζει συνεχώς καθυστερήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Fox έχει ήδη δεσμευθεί ότι το κανάλι 24ωρης ενημέρωσης Sky News θα παραμείνει ανεξάρτητο υπό τον έλεγχο του Μέρντοκ, αλλά οι επικριτές της συμφωνίας -μεταξύ των οποίων και γνωστοί πολιτικοί- συνεχίζουν να αντιτίθενται σε αυτή λόγω της επιρροής που ασκεί ο 87χρονος μεγιστάνας μέσω των εφημερίδων Sun και Times, οι οποίες και του ανήκουν.