Τις πιέσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να εγκρίνει την προσφορά ύψους 14,5 δισ. δολαρίων για τον όμιλο Sky αυξάνει ο Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς προσφέρθηκε να πουλήσει ή να διαχωρίσει νομικά το κανάλι Sky News, στην προσπάθειά του να μετριάσει τις ανησυχίες για την πολιτική του επιρροή στη χώρα.

Η Twenty-First Century Fox του Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι το Sky News θα μπορούσε να πουληθεί στην αμερικανική ανταγωνίστρια Walt Disney ή να αποτελέσει ξεχωριστή νομική οντότητα εντός του ομίλου Sky.

Η Fox συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να εξαγοράσει το υπόλοιπο 61% του ομίλου του Sky που δεν κατείχε ήδη, αλλά η συμφωνία αντιμετωπίζει συνεχώς καθυστερήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Fox έχει ήδη δεσμευθεί ότι το κανάλι 24ωρης ενημέρωσης Sky News θα παραμείνει ανεξάρτητο υπό τον έλεγχο του Μέρντοκ, αλλά οι επικριτές της συμφωνίας -μεταξύ των οποίων και γνωστοί πολιτικοί- συνεχίζουν να αντιτίθενται σε αυτή λόγω της επιρροής που ασκεί ο 87χρονος μεγιστάνας μέσω των εφημερίδων Sun και Times, οι οποίες και του ανήκουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.