Την Τρίτη 3 Απριλίου μαθαίνουμε γιατί τον χειμώνα μας ανοίγει η όρεξη. Συγκρίνουμε παχύσαρκους και αδύνατους ανθρώπους και βλέπουμε ποιοι κρυώνουν πιο πολύ και ποιοι είναι γρηγορότεροι.

Πειραματιζόμαστε μ’ έναν άνθρωπο μέσα στον πάγο, ανοίγουμε τον φάκελο «Δαρβίνος» και πιάνουμε κουβέντα για τον Copy Luvac, τον πιο ακριβό καφέ στον κόσμο, με κόστος 900 ευρώ το κιλό!

Την Τετάρτη 4 Απριλίου διψάμε να μάθουμε ποιο ποτό παγώνει πιο γρήγορα. Ρίχνουμε σε παγωμένη πίστα διάφορα αντικείμενα για να δούμε ποιο πιάνει τον καλύτερο χρόνο και βγάζουμε στον δρόμο ένα συγκρουόμενο αυτοκινητάκι του Λούνα Παρκ. Προβάρουμε κάτι μαύρο για να διαπιστώσουμε αν όντος αυτό το χρώμα μας αδυνατίζει και εκπαιδευόμαστε στους κανόνες συμπεριφοράς «DOs and DON’Ts» της Κίνας.

Την Πέμπτη 5 Απριλίου. Σας σπάνε τα νεύρα όταν σπάτε φουντούκια; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και το Galileo. Όνειρό σας είναι να γίνετε master στο καράτε; Δείτε αν μπορείτε να μάθετε σε μία μέρα να σπάτε μια σανίδα με το χέρι! Στο μικροσκόπιο ρίχνουμε μια μεγάλη εφεύρεση, το υποβρύχιο.

Την Παρασκευή 6 Απριλίου ταξιδεύουμε στο πιο κρύο μέρος του κόσμου (Ρωσία, Ομινιακόν με μείον 73 βαθμούς). Πλουτίζουμε τις γνώσεις μας στην πολιτιστική κληρονομιά και επειδή θέλουμε να τα ξέρουμε όλα, μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται το Ρούμι.