«Η τηλεόραση μέχρι στιγμής μου λείπει ελάχιστες στιγμές. Επίσης δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση λόγω της μικρής για να έχω ένα κριτήριο και να σου πω σε ποια εκπομπή θα ήθελα να είμαι τη φετινή σεζόν», δηλώνει η Όλγα Λαφαζάνη.

Η δημοσιογράφος, έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα.

Πως είσαι αυτή την περίοδο; Το παιδί έχει αλλάξει τη ζωή σου ριζικά;

Είμαι ήρεμη, χαρούμενη, κάποιες φορές πολύ κουρασμένη, άλλες αγχωμένη, σίγουρα όμως πολύ πιο γεμάτη και ευτυχισμένη! Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή κάτι που δεν έκανα στο παρελθόν κι αυτό έγινε φυσικά με τον ερχομό της κόρης μας. Οι στιγμές με ένα παιδί είναι μοναδικές καθώς κάθε μέρα κάνει κάτι καινούριο και πολλά πράγματα που έκανε στο παρελθόν δεν τα κάνει πια γιατί μεγαλώνει. Οπότε θέλω να γεύομαι την κάθε στιγμή μαζί της και θεωρώ τη μεγαλύτερη ευτυχία να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της και με το Νίκο φυσικά.

Είσαι από τις μαμάδες που είναι κολλημένες στο παιδί; Περισσότερο κολλημένη είσαι εσύ ή ο Νίκος;

Η αλήθεια είναι πως είμαι αυτοκόλλητη με την κόρη μου κάτι που όμως προσπαθώ να ελέγξω έτσι ώστε να γίνει ανεξάρτητη. Ο Νίκος προσπαθεί να την αφήνουμε και λίγο μόνη της για να μάθει να περνάει καλά χωρίς να έχει πάντα κάποιον δίπλα της. Σ΄ αυτό όμως που συμφωνούμε και οι δύο είναι πως πάντα την παίρνουμε μαζί μας ακόμα και στη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ. Στο μόνο που δεν μας ακολουθεί είναι οι βραδινές μας έξοδοι που κι αυτές είναι περιορισμένες.

Το παιδί άλλαξε τη σχέση σου με τον Νίκο;

Σαφέστατα. Αντικειμενικά και μόνο να το πάρει κανείς προστίθεται ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια, οπότε αυτόματα αλλάζουν οι ισορροπίες. Σίγουρα όμως έχει αλλάξει προς το καλύτερο!!!

Ο μπαμπάς βοηθάει εξίσου στο μεγάλωμα του παιδιού;

Ο Νίκος από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας, μου είχε δείξει πόσο καλός πατέρας είναι, καθώς έχει άλλη μια κόρη. Με βοηθάει πάρα πολύ πρακτικά και ψυχολογικά. Από τη μέρα που γεννήθηκε η μικρή έχει αναλάβει αποκλειστικά τη βραδινή βάρδια, κάτι που με ξεκουράζει πολύ.

Είσαι έτοιμη για ακόμη ένα παιδί;

Αυτή τη στιγμή όχι, αλλά σίγουρα θα ήθελα να μας αξιώσει ο θεός να κάνουμε κι άλλο παιδί ή παιδιά στο μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως ο Νίκος έχει ακόμη ένα παιδί την Αριάδνη… Πως είναι η σχέση σας;

Η σχέση μου με την Αριάδνη πάντα ήταν άριστη!!! Είμαστε σαν δυο πολύ καλές φίλες που περνάμε πολύ ωραία μαζί. Μάλιστα τώρα που έχει έρθει και το μωρό πολλές φορές το αφήνουμε με τον μπαμπά και πάμε οι δύο μας για ψώνια ή φαγητό.

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σε εξέπληξε ο Νίκος, που δεν περίμενες πως θα σκεφτόταν έτσι;

Ναι υπάρχει κάτι πρόσφατο που με εξέπληξε πραγματικά! Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Νίκος έλειπε με αποστολή της ομάδας εκτός Αθηνών. Κάποια στιγμή χτυπάει το κουδούνι και μου λένε πως έχουν μια ανθοδέσμη. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι ήταν κλέφτης, μετά αφού το σκέφτηκα καλύτερα τον έστειλα στη γειτόνισσα και όταν τελικά ξαναγύρισε ο άνθρωπος και μου είπε ότι είναι για την κυρία Λαφαζάνη άνοιξα την πόρτα επιτέλους!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα με τίποτα από το Νίκο να κάνει μια τέτοια κίνηση αυτή τη μέρα. Ήταν κάτι που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα!

Η πρόταση γάμου πως έγινε τελικά;

Απλά και εντυπωσιακά!!!

Είσαι σε προετοιμασίες για την βάπτιση της μικρής. Το όνομα της ποιο θα είναι; Επιλέξατε παραδοσιακά… από τις γιαγιάδες;
Η μικρή θα έχει διπλό όνομα. Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να το αποφασίσουμε, άλλα ακόμα δεν τη φωνάζουμε με κάποιο όνομα.

Μετά τον πολιτικό σας γάμο σκέφτεστε και για τον θρησκευτικό ή όχι; Βάφτιση και γάμος μαζί είναι στα σχέδιά σας;

Θέλω πολύ να κάνουμε θρησκευτικό γάμο αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας! Η βάφτιση θα γίνει φέτος την άνοιξη.

Σου λείπει η τηλεόραση; Αν μπορούσες να επιλέξεις σε ποια από τις υπάρχουσες εκπομπές θα ήθελες να συμμετέχεις;

Η τηλεόραση μέχρι στιγμής μου λείπει ελάχιστες στιγμές. Επίσης δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση λόγω της μικρής για να έχω ένα κριτήριο και να σου πω σε ποια εκπομπή θα ήθελα να είμαι τη φετινή σεζόν.

Θεωρείς πως ήρθε η στιγμή μετά από τόσα χρόνια να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή;

Είμαι 9 χρόνια στην τηλεόραση και πιστεύω πως θα μπορούσα να φέρω εις πέρας την παρουσίαση μιας εκπομπής,
χωρίς όμως αυτό να είναι αυτοσκοπός ή απωθημένο μου.

Ένιωσες ότι κάποια στιγμή αδικήθηκες από επιλογές προϊσταμένων που δεν σε επέλεξαν;

Ναι έχω νιώσει αδικημένη, δεν ξέρω βέβαια αν ήταν δικαιολογημένα ή όχι. Πάντως την απόρριψη στο χώρο της δουλειάς την έχω βιώσει πολύ έντονα και πολλές φορές, αλλά μπορώ να σου πω ότι πια δεν με αγγίζει σχεδόν καθόλου.

Θέλω ένα σχόλιο για όλο αυτό που συμβαίνει με το Αlter και τους συναδέλφους σου… Είσαι αισιόδοξη;

Η κατάσταση στο Αlter είναι χαοτική και πολύ στενάχωρη. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά, γιατί και ποτέ δεν ήμασταν. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα και σκοπιμότητες από πολλές πλευρές… Αυτό που εύχομαι είναι να πάρουμε όλοι οι εργαζόμενοι το σύνολο των δεδουλευμένων μας και από ‘κει και πέρα μακάρι να υπάρξει μια λύση για βιώσιμη και υγιή επιχείρηση με όσο το δυνατόν πιο πολλούς ανθρώπους ικανοποιημένους.

Μπορείς να ζήσεις και χωρίς τηλεόραση; Σκέφτεσαι τι άλλη δουλειά θα έκανες με χαρά;

Εννοείται πως μπορώ να ζήσω και χωρίς τηλεόραση!!! Θα έκανα με χαρά οποιαδήποτε δουλειά είναι δημιουργική και με γεμίζει, πνευματικά αλλά και οικονομικά!

Είναι τελικά δύσκολο να επιβιώσεις σ’ αυτό το χώρο
;

Αυτός ο χώρος είναι ταυτόσημος με τη λέξη ματαιοδοξία, και μπροστά σ’ αυτή πολλοί άνθρωποι δε μπορούν να αντισταθούν με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται. Για να υπάρχεις και να επιβιώσεις υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να έχεις ταλέντο, τύχη, άστρο, καλές δημόσιες σχέσεις , εξυπνάδα και μόρφωση. Και ο άλλος … να μην έχεις τίποτα από όλα αυτά αλλά να είσαι αδίστακτος, να γλείφεις αυτούς που πρέπει, να πουλάς τα πάντα, με λίγα λόγια ικανός για όλα… Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό που επιβιώνει, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Μέσα από τη δουλειά απέκτησες και μια δυνατή φιλία με την Σταματίνα Τσιμτσιλή που θα γίνει και πνευματική μητέρα της κόρης σου. Πως πρόεκυψε αυτό;

Όταν ήμουν έγκυος είχα πει στη Σταματίνα πως αν είχα κορίτσι θα ήθελα πολύ να το βαφτίσει εκείνη. Στη συνέχεια δεν το συζητήσαμε καθόλου και κάποια στιγμή αφού γεννήθηκε η μικρή είχαν έρθει στο σπίτι μας με το Θέμη και μέσα σε μια χαλαρή κουβέντα οριστικοποιήθηκε η κουμπαριά!!!
Τι βρήκες στη Σταματίνα και την έβαλες στη ζωή σου τόσο;

Αρχικά θεωρώ τη Σταματίνα πολύ καλό άνθρωπο!!! Στη συνέχεια νομίζω πως συμπληρώνουμε η μια την άλλη. Πολλές φορές ότι σκέφτομαι μου το λέει εκείνη ή πριν μου πει κάτι της το λέω εγώ! Είμαστε τόσο διαφορετικές, αλλά έχουμε άψογη χημεία. Επίσης έχει τόσο θετικό τρόπο σκέψης που σε κάνει να βλέπεις μόνο τα καλά της ζωής!

Σε ποιόν άνθρωπο θα έλεγες δημόσια ευχαριστώ;

Στην κόρη μου που έχει γεμίσει με τόση ευτυχία τη ζωή μου και στον άντρα μου που είναι πάντα δίπλα μου… στους οποίους βέβαια το λέω και ιδιωτικά.

Σε ποιον θα έλεγες συγνώμη και γιατί;

Συγγνώμη θα έλεγα στη μητέρα μου που σε στιγμές πανικού είναι το πρόσωπο που ξεσπάω πιο συχνά μαζί με τον άντρα μου βέβαια. Και δημόσια από το χώρο της τηλεόρασης θα έλεγα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που πέρυσι ακύρωσα την εμφάνιση μου τελευταία στιγμή. Νιώθω την ανάγκη να το πω… γιατί έχει τύχει και σε μένα και γνωρίζω πόσο λάθος συμπεριφορά είναι αυτή… γι’ αυτό και ποτέ δεν το έχω κάνει. Απλά, τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Επίσης από τον Στράτο Τζώρτζογλου που ενώ του έκανα εγώ μια συνέντευξη δεν μπόρεσα να την επιμεληθώ και το αποτέλεσμα που βγήκε στον αέρα της εκπομπής τον στεναχώρησε πολύ. Είναι κάτι που επίσης δεν συνηθίζω.

Νιώθεις ότι έχεις κάνει λάθη; Αδίκησες κάποιους ανθρώπους που ήταν κοντά σου;

Εννοείται πως έχω κάνει λάθη και πολλά μάλιστα. Έχω πολύ έντονο το αίσθημα περί δικαίου, οπότε αν αδίκησα δεν ήταν σίγουρα σκόπιμο.

Σε έχουν πληγώσει άτομα της τηλεόρασης;

Ναι μ’ έχουν πληγώσει, αλλά πλέον προσπαθώ αυτούς τους ανθρώπους να μη τους βάζω καθόλου μέσα στη ζωή μου, να μη μου χαλάνε ούτε ένα λεπτό τη διάθεσή μου. Όταν γίνεσαι μάνα είναι έντονη η πληρότητα και η ολοκλήρωση που νιώθεις και βλέπεις πραγματικά τι είναι ευτυχία και ποιο είναι το νόημα της ζωής… που τη ματαιοδοξία της τηλεόρασης και τις ίντριγκες τις αφήνεις για τους άλλους!!! Εμένα προσωπικά δε μπορεί να με αγγίξει κάτι από αυτά πλέον.

Ποια τηλεοπτική σου στιγμή δεν θα ξεχάσεις;

Σίγουρα πολλές στιγμές στο TV MAGIC από όπου και ξεκίνησα. Θυμάμαι μια φορά που έξω χιόνιζε κι επειδή ήμασταν τόσο ενθουσιασμένες με την Ισαβέλλα(Κούτση) βγήκαμε έξω από το στούντιο, ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν φέραμε χιόνι και παίζαμε χιονοπόλεμο μέσα στο σκηνικό χωρίς να μας πει κανείς τίποτα!!!

Ποια είναι η αγαπημένη σου παρουσιάστρια και ποιος ο αγαπημένος σου παρουσιαστής;

Αγαπημένη μου παρουσιάστρια είναι η Ελένη Μενεγάκη γιατί όποτε τη βλέπω μου δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς και δύναμης. Είναι μια γυναίκα που χαίρεται τη ζωή της και όταν τη βλέπεις θέλεις να κάνεις κι εσύ το ίδιο για τον εαυτό σου. Μου αρέσει πολύ και ο Αντώνης Λιάρος που λέει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στο Μega. Μου εκπέμπει μια σοβαρότητα και ταπεινότητα τηλεοπτικά. Μακάρι αυτό να ανταποκρίνεται και στην προσωπική του ζωή.

Ποια είναι η Όλγα που δεν ξέρουμε…

Πολλά δεν γνωρίζετε για μένα, άλλα δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τα μάθετε!!!

Τι πιστεύεις ότι αγάπησε σε σένα ο Νίκος;

Τη μαμά μου!!! Πλάκα κάνω. Σίγουρα πολλά που πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, αλλά εγώ πιστεύω την αθωότητα μου.
Αν έπρεπε να κάνεις εκπομπή μαζί με μια άλλη γυναίκα, ποια θα διάλεγες και γιατί;
Μια εκπομπή με δύο γυναίκες δεν έχει καμία τύχη, όσο κι αν με λυπεί αυτό που σου λέω. Οπότε δε θα έμπαινα καν σε τέτοια διαδικασία. Σε κάθε επιτυχημένη ομάδα ένας είναι ο αρχηγός.

Από τα παιδικά σου χρόνια τι δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Την πλατεία μπροστά από το σπίτι μου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, γύρω από αυτή είναι άνθρωποι που αγαπώ, μυρωδιές και γεύσεις που έχω ακόμα στο στόμα μου, ανεμελιά θαλπωρή και αγάπη, ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Αυτή η εικόνα είναι βαθειά ριζωμένη στο μυαλό μου.

Πηγή: www.entertv.gr