«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη επανέρχεται σε τέσσερις ανθρώπους που ξεχώρισαν με τις πράξεις τους, την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη και μοιράζεται με τους τηλεθεατές την εμπειρία του από τον διάπλου στο Αιγαίο με τίτλο «Με την δύναμη της Ελλάδας»: «Στόχος μου είναι να αναδείξω την κρυφή δύναμη της Ελλάδα, που δεν είναι άλλη από τους ανθρώπους της».

Η Χρυσάνθη Παπαξένου, νεαρή αργυροχρυσοχόος, εξηγεί πως αποφάσισε εν μέσω κρίσης να κάνει το πάθος της επάγγελμα. Με εφόδιο της σπουδές της και την εμπειρία μιας υποτροφίας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης άνοιξε πριν από ένα χρόνο το δικό της εργαστήριο κοσμημάτων στο πολυτάραχο κέντρο της Αθήνας.

«Στην αρχή έφτιαχνα κοσμήματα για μένα, τα οποία άρεσαν στους φίλους και στους γνωστούς μου και μου τα ζητούσαν. Έτσι αποφάσισα αυτή την τρέλα και το πάθος να τα κάνω επάγγελμα… Ο καθένας το προχωράει όσο πιστεύει. Εγώ επειδή λάτρεψα το κόσμημα, συνέχισα και τελικά άνοιξα το δικό μου εργαστήριο» υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην εκπομπή.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μιλάει για την νέα του ταινία και για τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να κάνει ένα θαύμα με σύμμαχο την τέχνη:«Ο καθένας από μας μπορεί να κάνει το θαύμα… Η ανθρώπινη πορεία κινείται ανάμεσα στο δίλημμα, στο πρόβλημα και στην ευλογία».

Τέλος συναντούν τον Ιωάννη Παναγιωτακόπουλο τσαρουχοποιό, έναν από τους τέσσερις τεχνίτες που κατασκευάζουν τσαρούχια για τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.