Το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο του ΕΣΡ λόγω μη νόμιμης σύνθεσης

Το πρόστιμο ήταν ύψους 15 χιλιάδων ευρώ


MEDIA
18:54
19/01/2018
Το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο του ΕΣΡ λόγω μη νόμιμης σύνθεσης
3
loading

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ' αριθμ. 82/2018 απόφασή του, ακύρωσε πρόστιμο 15.000 ευρώ που είχε επιβάλει το 2012 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς είχε παραβιάσει την αναλογία του χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η αναλογία του χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων μέσα σε διάστημα μίας ώρας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12 λεπτά (20%).

Το ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμη απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο των 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό, λόγω κακής σύνθεσης του Συμβουλίου, καθώς συμμετείχε ένα μέλος, του οποίου η θητεία είχε λήξει 31 και πλέον μήνες και, σύμφωνα με το ΣτΕ, αυτό το χρονικό διάστημα «υπερβαίνει τον εύλογο χρόνο, κατά τον οποίο θα ήταν συνταγματικώς ανεκτή η αυτοδίκαιη παράταση της θητείας του».

Ακόμη, το Δ' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Χρήστος Ράμμος και εισηγητής ο πάρεδρος Νικόλαος Μαρκόπουλος) στην υπ' αριθμ. 82/2018 απόφασή του, επαναλαμβάνουν ότι είναι μεν «ανεκτή η συνέχιση λειτουργίας των εν λόγω Αρχών (σ.σ.: όπως είναι το ΕΣΡ) μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή των νέων, μόνο, όμως, για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».

Τέλος, αναφέρει ότι «μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον παράταση της θητείας των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, η δε ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει, από το χρονικό σημείο αυτό και εφεξής, νόμιμη συγκρότηση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar kraf

  Καλε ( για να μην πω ρ.) εσεις εκει τι λετε. Δηλαδη μια παρανομια δεν μπορει να τιμωρηθει επειδη το ενα μελος του εσρ ηταν παρων αλλα η θητεια του ειχε παραταθει,μεχρι να βρεθει αλλος .ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ????????? Αλλα ΜΜΕ ειναι αυτο νατο πειραξουμε ντροπη.

  1. avatar kyrik

   Πιστεύεις ότι το ΣτΕ θέλησε να προστατεύσει ένα μάλλον ανίσχυρο περιφερειακό ΜΜΕ περιορισμένης εμβέλειας που παλεύει πέντε χρόνια να γλυτώσει 15.000 ευρώ . Δεν σου έκανε όμως εντύπωση ούτε σκέφθηκες γιατί δεν αντικαταστάθήκε ένα μέλος που η θητεία του έληξε πρίν από 31 μήνες. Μήπως γιατί ήταν "δικός μας" ή γιατί ήταν "του χεριού μας"?

 2. avatar kyrik

  Δεν ξέρουν τα του οίκου τους και υποτίθεται ότι θα ελέγξουν τους υποψήφιους για τηλεοπτική άδεια. Είναι σαφές ότι ο έλεγχος θα είναι εικονικός. Θα αποφανθούν βάσει εντολών Παππά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει