Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Προσωπικά» της ΝΕΤ, Έλενα Κατρίτση, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε το άγχος να είναι απαραίτητα στο γυαλί. Η δημοσιογράφος, δήλωσε στο ένθετο «TV Έθνος» ότι αυτό που ήθελε ήταν να είναι σε ένα χώρο όπου μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της. «Πατούσα πάντα πολύ γερά στο έδαφος. Κι αν κάποτε κινδύνεψα (…), άρχισα να καταλαβαίνω πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το μέσο αν δεν το διαχειριστείς σωστά. Ήταν και πολύ λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι όλοι οι άλλοι δορυφόροι γύρω τους» είπε.

Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Έλενα Κατρίτση παρουσίασε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων. Σήμερα, δηλώνει: «Δεν με ενδιέφερε ποτέ η ασφάλεια. Ήξερα ότι αν συνέχιζα να λέω δελτία ειδήσεων, δεν θα ήμουν καλή -για τα δικά μου μέτρα- γιατί θα το έβλεπα ως διεκπεραίωση και όχι ως δημιουργία» εξομολογήθηκε και κρίνοντας τα σημερινά δελτία ειδήσεων, είπε: «Αυτό που εισπράττω ως θεατής είναι μια απέραντη ανακύκλωση μιζέριας και αδιεξόδων. Θα ήθελα κάπου ένα παράθυρο στην ελπίδα, μια καλή είδηση. Δόξα τω Θεώ, πάντα υπάρχουν, άλλο αν τις αγνοούμε επειδή δεν πουλάνε εξίσου».

Όταν ρωτήθηκε αν θα έπαιρνε μέρος στα διάφορα talent shows που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση, απάντησε: ««Τώρα, μεταξύ μας, πιστεύεις ότι θα υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να το έκανα; Τότε τι θα κρατούσα ως έκπληξη για τους δικούς μου ανθρώπους;».