Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ωστόσο ο παρουσιαστής καθώς ανέφερε πως και οι δύο ομάδες έχουν πάρει πράγματα από ντόπιους του νησιού όπως φαγητό ενώ ανέφερε πως έχουν ανταλλάξει και πράγματα όπως παπούτσια και κουβέρτες. «Κάποιο ντόπιοι μας το ανέφεραν. Εδώ βρίσκεστε οικειοθελώς το παιχνίδι έχει πείνα. Δεν το κατακρίνουμε κατανοούμε πως έχετε στερηθεί πολλά», είπε ο παρουσιαστής.

Ο Σάκης Τανιμανίδης συνέχισε λέγοντας «δεν θα αναφερθώ με ονόματα. Απλά θα υπάρξουν κυρώσεις την επόμενη φορά».

«Έχει συμβεί να πάρουν φαγητό απέξω. Γνωρίζω πως οι Μαχητές έχουν πάρει φαγητό, ψωμί δηλαδή το οποίο ξέρω πως δεν καλύπτει πραγματικά καμία ανάγκη» είπε ο Γιάννης Σπαλιάρας εκ μέρους των Μαχητών.

«Ήταν μία στιγμή αδυναμίας ή υπερβολικής πείνας. Και πήρε κάποιος από εμάς μια πρωτοβουλία. Σε καμία περίπτωση αυτά που πήραμε δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες. Ένα ψωμί και ένα σάντουιτς δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Σίγουρα δεν θα ξανσυμβεί», ανέφερε από πλευράς Διασήμων ο Ντάνος.

Ο Σάκης Τανιμανίδης νωρίτερα είχε εξηγήσει τις πτυχές του πάρτι αλλά και τις πτυχές της κοινής συμβίωσης οι οποίες δεν θα είναι ακριβώς καινούριες μιας και μπορεί να οι δύο ομάδες να έχουν ένα κοινό σπίτι αλλά θα αγωνίζονται σαν διαφορετικές ομάδες ενώ και τα έπαθλα θα τα κερδίζουν ξεχωριστά.

Οι παίκτες φάνηκαν να ξαφνιάζονται με τις ανακοινώσεις αλλά όλοι δήλωσαν ανυπόμονοι για αυτή τη νέα συνθήκη του δημοφιλούς παιχνιδιού.